Tahran'da sular durulmuyor: 70 binden fazla aile gece aç uyuyor

ABC Haber Merkeziİran'ın başkenti Tahran'ın Belediye Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, Tahran'da 70 binden fazla ailenin geceleri aç geçirdiğini söyledi. Belediyeye bağlı Sama Tehran haber sitesine göre, Tahran 8'inci Bölge...

ABC Haber Merkezi

İran'ın başkenti Tahran'ın Belediye Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, Tahran'da 70 binden fazla ailenin geceleri aç geçirdiğini söyledi. Belediyeye bağlı Sama Tehran haber sitesine göre, Tahran 8'inci Bölge Projeleri'nin açılış programında konuşan Galibaf, "Tahran'da herhangi bir sosyal kurumda kaydı bulunmayan 70 binden fazla aile gecelerini aç geçiriyor" dedi.

YOKSULLUK VE İŞSİZLİK ARTIYOR
Sosyal sorunların olumsuz etkilerine değinen Galibaf, "Boşanma ve uyuşturucuyla mücadelede köklü çalışmalar yapamadığımızı kabul ediyorum. Çünkü bu meselelerin altında yoksulluk ve işsizlik yatıyor" ifadelerini kullandı.

Tahran'da bu tartışma bir süredir devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 73 milletvekili dini lider Ayetullah Hamaney'e başkentin Tahran'dan taşınmasını öngören plana destek istemek için mektup yazmıştı. Vekiller çarpık kentleşmeden, şehrin hızla kalabalıklaşması, konut yetersizliği, hava kirliliğinden şikayetçiydi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.