Taksi ödemelerinde para kaptıranlar dikkat: Faizi ile birlikte geri alınabiliyor!

Uzmanlar, sık sık taksi kullanmak zorunda kalan ve bu hizmet bedellerini defalarca ödeyen kişilerin, bu ücretleri faiziyle birlikte geri alabileceklerini vurguluyor.

Uzmanlar, sık sık taksi kullanmak zorunda kalan ve bu hizmet bedellerini defalarca ödeyen kişilerin, bu ücretleri faiziyle birlikte geri alabileceklerini vurguluyor.

Ticari taksilerde kredi kartıyla yapılan ödemelerde 5,95 TL ile 8,95 TL arasında değişen hizmet bedelleri alınmaktadır. Ancak müşteriler genellikle bu ek ücretleri sorgulamamaktadır.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, taksi pos makineleriyle ilgili uyarıda bulunarak bu ek ücretlerin yasal olmadığını belirtti. Ağaoğlu, bu ek ücretleri ödeyen kişilerin yasal faiziyle birlikte geri alabilecekleri iade başvurusu yapabileceklerini vurguladı.

"KOMİSYON ÜCRETİ KESİLMESİ HUKUKİ DEĞİL"

Aydın Ağaoğlu, yasal düzenlemeler hakkında bilgi verirken, 5464 Sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'nun 17. Maddesi'nde "Kartlı ödemelerde herhangi bir hizmet bedeli alınamaz" hükmünün bulunduğunu ifade etti.

Aydın Ağaoğlu, borsada işlem gören hisse senetleri, kıymetli madenler ve yabancı para gibi özel durumlar haricinde hizmet bedeli kesilebileceğini belirtti. Ödenen hizmet bedeli farkını geri almak isteyen vatandaşların Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabileceklerini söyledi ve bu komisyonları yasal faizi ile talep edebileceklerini vurguladı. Ağaoğlu ayrıca, bu başvuruların internet üzerinden kolaylıkla yapılabildiğini de ifade etti.

"KOMİSYON ALINMASI TAKSİLERDEN KAYNAKLANMIYOR"

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, kesilen komisyon ücretlerinin taksicilerle doğrudan ilgili olmadığını ifade etti. Aksu, bu konuda taksicilerin yapabileceği bir şey olmadığını ve post cihazlarının bağlı olduğu bankalar ile müşterilerin kullandığı taksi çağırma uygulamalarının bağlı olduğu şirketlerin bu ücretleri aldığını belirtti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.