Taksim'de 1 Mayıs Kutlaması Tartışması Sürüyor: "Ortak Hafızayı Temsil Ediyor"

Çelik, Taksim'in işçiler için bir ortak hafıza olduğunu belirterek, sendikaların gelecek kuşaklara bu hafızayı aktarmak için ısrarla 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması gerektiğini dile getirdi.

İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nın Taksim’de kutlanması talebine yönelik tartışma sürüyor.

Dr. Çiğdem Bayraktar Ör’ün TELE1 ekranlarında sunduğu Türkiye’nin Gündemi programına konuk olan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Taksim’in işçi sınıfı için bir ortak hafızayı temsil ettiğini söyledi.

"ANAYASA’YA AYKIRI BİR DAVRANIŞ"

Özgür Çelik şu ifadeleri kullandı:

"Tabii burada bir bakanlık açıklaması söz konusu oldu. Biz de zaten daha önce İstanbul Valisi ile görüşmüştük alanın kutlamalara açık olması talebimizi iletmiştik. Bir şeyi hatırlatmakta yarar var: Öncelikle Taksim’in işçiler açısında önemi çok çok büyük. 1977 1 Mayısı’ndan kaynaklı bir sembolleşmiş durumda Taksim işçiler açısından ve aslına bakarsak bir ortak hafızayı ifade ediyor ve sendikalar o hafızayı gelecek kuşaklara aktarmak için kesinlikle 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması gerektiğini söylüyorlar. Belli bir dönem yasaklıydı. 2010,11 ve 2012 yıllarında bu yasaklama kaldırılmıştı ve hiçbir mesele yaşamadan 1 Mayıs kutlamaları Taksim’de gerçekleşmişti. 2013 yılı itibarıyla yeniden yasaklandı. 2023 senesinde Anayasa Mahkemesi’nin kararı var 1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’nda kutlanmasına dair. Taksim’i yasaklamak Anayasa’ya da aykırı bir davranış anlamına geliyor."

 

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, "Taksim işçiler açısından ve aslına bakarsak bir ortak hafızayı ifade ediyor ve sendikalar o hafızayı gelecek kuşaklara aktarmak için kesinlikle 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması gerektiğini söylüyorlar" dedi.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.