Taksim'de İsrail Ticareti Protestosunda Polis Müdahalesi: Gençler Gözaltında

Taksim'de 'Filistin İçin Bin Genç' grubunun İsrail ile ticareti durdurma talebiyle düzenlediği eylemde polis müdahalesi: Gençler ters kelepçeyle gözaltına alındı, telefonlarına el konuldu. CHP lideri Özgür Özel, gözaltındakilerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Taksim'de gerçekleşen eylemde 'Filistin İçin Bin Genç' grubu, İsrail ile ticaretin kesilmesini talep etti. Ancak polis müdahalesiyle karşılaşarak gözaltına alınan gençlerin telefonlarına da el konuldu. CHP lideri Özgür Özel, gözaltındakilerin serbest bırakılmasını istedi, ifade özgürlüğü ve Anayasa'ya aykırı olduğunu belirtti.

Taksim'de bulunan 'Filistin İçin Bin Genç' adlı grup, İsrail ile ticaretin durdurulması talebiyle bir eylem düzenledi. Bu eylem, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken gerçekleşti. Eylemciler, Taksim İstiklal Caddesi'nde toplandılar ancak polisin müdahalesiyle karşılaştılar.

Polis, eylemcileri ters kelepçeyle gözaltına alırken, bazılarına yönelik şiddet uygulandığı iddia edildi. Bianet muhabiri Emre Orman, gözaltı anlarını fotoğrafladı ve sosyal medyada paylaştı. Polis ayrıca görüntü çeken eylemcilerin telefonlarına da el koydu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, gözaltına alınan gençlerin durumunu büyük bir üzüntüyle karşıladığını belirtti. Özel, bu tür müdahalelerin ifade özgürlüğüne, toplanma özgürlüğüne ve Anayasa'ya aykırı olduğunu vurgulayarak gözaltındaki gençlerin derhal serbest bırakılmasını talep etti.

#İsrailileTicareteDurDe sloganıyla yapılan bu protesto ve polis müdahalesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve sürecin yakından takip edilmesi gerektiği vurgulandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri

‘Masanızda benim fotoğrafım varmış
Diyanet'in öğle yemeğinde her gün et var
Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi