Taksim’i bekleyen büyük tehlike

Hürriyet Yazarı Cengiz Semercioğlu, Zonguldak sahilinde bira içen iki kadının polis tarafından sözlü tacize ve darpa maruz bırakılarak gözaltına alınması konusunu incelediği köşe yazısında önemli bir konuyu hatırlattı....

Hürriyet Yazarı Cengiz Semercioğlu, Zonguldak sahilinde bira içen iki kadının polis tarafından sözlü tacize ve darpa maruz bırakılarak gözaltına alınması konusunu incelediği köşe yazısında önemli bir konuyu hatırlattı. Cengiz Semercioğlu, olayın gerçekleştiği Zonguldak Kapuz Plajı’nda alkollü mekan bulunmadığını hatırlatarak AKP’nin kamuya açık yerlerde bira içilmesi konusunda halkı mecbur bıraktığı eleştirisinde bulundu.

Semercioğlu konuyla ilgili olarak, “Siz alkollü mekanlara öcü gibi görüp, ''günah yuvaları’ olarak baktığınız sürece insanlar da eline birasını, şarabını alıp orada burada içki içer... Siz o iki kadın doktorun Kapuz Plajı’nda bira içeceği birkaç mekan bırakmış olsaydınız, ''sahilde alkol alınmaz yasağında’ yanınızda olurdu herkes... Ama insanların özgürlüklerine o kadar çok kırmızı çizgi çekildi ki, sonuna kadar sahilde bira içen o iki kadının yanındayım'' ifadelerini kullandı.

TAKSİM YOK MU OLACAK?
Cengiz Semercioğlu, Zonguldak’ta meydana gelen olay vesilesiyle Tütün ve Alkol Piyasası Denetleme Kurulu’nun yaptığı ve 2019 yılında yürülüğe girecek yeni düzenlemeye dikkat çekti. Bu düzenlemeye göre alkollü satış yapan mekanların ibadethanelere ve eğitim kurumlarına en az 100 metre mesafede olması gerekecek. İstanbul’un eğlence ve gece hayatıyla ünlü bölgesi Taksim ve özellikle İstiklal Caddesi’nde ise böyle bir durum neredeyse mümkün değil. Bu durum da Taksim ve İstiklal Caddesi’ndeki gece hayatının bitmesi tehlikesini gündeme getiriyor.

Semercioğlu bu tehlikeyi şu ifadelerle gündeme getirdi:

Mesela bu yönetmelik uygulamaya başladığında, İstiklal’deki neredeyse alkol satan pek çok mekanın kapanması gerekecek.

Çünkü İstiklal’in girişine yapılmakta olan Taksim Camii var, 150 metre ilerisinde Ağa Camii, 150 metre ilerisinde Galatasaray Lisesi, sonrasında da St. Antuan Kilisesi...

İstiklal’in her tarafı eğitim kurumu ve ibadethane...

2019’da bu yönetmelik uygulamaya girdiğinde kamuya açık yerde alkol alan birine ne yapıyorsun kardeşim demeye hakkımız var mı?

Kuralları uygulamak için önce insanların özgürlükleri olması gerekir.

O yüzden Zonguldak’taki iki kadın doktorun içtikleri birayı değil, önce özgürlüklerini tartışmalıyız...

Kaynak: Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Havalar ısınırken ter kokusu can sıkıyor: Bunun yardımıyla artık gün boyu ter kokmayacaksınız!
Bu ot saçtaki kepek sorununu ortadan kaldırıyor!
Mantık Dedektifleri Hazır Mı? Bu Resimde Gizli Mantık Hatasını 4 Saniyede Bulabilecek Misin?
Yoğurt ve Bir Kaşık Baharat: Sindirim Sorunlarından Kalp Sağlığına Her Şey Birebir Çözüm!
Çamaşır makinesine koymamanız gereken 8 şey!