Talep Patlaması Bekleniyor! Türkiye-Çin Anlaşması İle Madencilikte İleri Adım!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Türkiye’nin Çin ile doğal kaynaklar alanında imzaladığı anlaşmayı duyurdu. Kritik minerallere olan talebin önümüzdeki yıllarda 4 kat artması bekleniyor.

Türkiye, doğal kaynaklar ve madencilik alanında Çin ile önemli bir işbirliği anlaşması imzaladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, bu kritik anlaşmanın Türkiye’nin madencilik sektöründeki potansiyelini artıracağını belirtti. Paris Anlaşması çerçevesinde, önümüzdeki dönem tehlikeli sonuç minerallere olan talebin 4 kat artacağına dikkat çekti.

MADENCİLİKTE YENİ BİR DÖNEM

Çin’in Tianjin kentinde düzenlenen Uluslararası Madencilik Konferansı’na katılan Bakan Bayraktar, burada Türkiye ve Çin arasında "Doğal Kaynaklar ve Madencilik Alanlarında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı"nın imzalandığını duyurdu. Bayraktar, anlaşmanın madenciliğin her alanında işbirliğini güçlendirmeyi hedeflediğini vurguladı.

ELEŞTİRİ MİNERAL TALEBİ

Bakan Bayraktar, uluslararası enerji pazarının dönüşüm sürecinde kritik minerallerin önemine değinerek, "Uluslararası Enerji Ajansı'na göre, Paris Anlaşması'nın hedeflerine ulaşmak için 2040 yılına kadar temiz enerji teknolojileri için gerekli eleştiri minerallere olan talep 4 kat artacak," dedi. Bu durum, Türkiye’nin madencilik alanındaki çalışmalarını daha da öncelikli hale getiriyor.

AFRİKA VE ORTA ASYA İLE İŞ BİRLİĞİ

Türkiye, 2020 yılında Nadir Toprak Elementleri Enstitüsü’nü kurarak bu alanda önemli adımlar atmaya başladı. 2022’de Eskişehir’de dünyanın ikinci en büyük Nadir Toprak Elementi rezervinin keşfedilmesi, Türkiye’nin madencilik sektöründeki iddiasını artırdı. Bakan Bayraktar, "Afrika, Batı ve Orta Asya ülkeleri ile iş birliğine hazırız," ifadelerini kullandı.

GELECEK İÇİN UMUT VERİCİ ANLAŞMALAR

Bakan Bayraktar, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Küresel madencilik sektörünün eleştiri bir dönemden geçtiği günümüzde, Türkiye ve Çin arasında geliştirilecek ortak projelerin büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. İmzalanan anlaşmanın, iki ülke için hayırlı olmasını diliyorum," ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.