Taliban, bir Avustralya vatandaşını kaçırdı

Afganistan’da, Hazara etnik kökenine sahip bir Avustralya vatandaşı, ülkeden çıkmaya çalışırken Taliban tarafından kaçırıldı. Şiddet gören adam, Avustralya’daki ailesinin çağrıları üzerine serbest bırakıldı.

The Guardian’da yer alan habere göre, ismi verilmeyen, eşi ve erkek kardeşi Avustralya’da bulunan Hazara etnisitesine sahip olan bir şahıs, ülkeden çıkmaya çalışırken Taliban tarafından kaçırıldı ve şiddet gördü. Ailesinin çağrıları ile Taliban tarafından serbest bırakıldı. Kaçırılan şahıs şu an Afganistan’da saklanıyor.

Taliban tarafından kaçırıldığında kendini videoya çeken adam “Bana vuruyorlar. Ben bir Avustralya vatandaşıyım. Bana vuruyorlar“ diyor. Videoda arada kamerayı kapattırmaya çalışan silahlı Taliban militanları görülüyor. Adam, videoda “Bu, başıma havalimanına ulaşmaya çalışırken geldi” diyor.

Şiddet gören adamın Taliban tarafından yıllardır şiddetle karşılaşan etnik ve dini azınlık olan Hazara mensubu olduğu biliniyor.

Taliban’ın kontrolü ele geçirmesiyle Afganistan’da binlerce insan kaçmaya çalışırken Hazaraların Taliban tarafından geçiş noktalarında durdurulduğu biliniyor.

Şahsın, Avustralya’da bulunan bir aile dostu “Taliban onu ve ailesinden birkaç kişiyi götürdü. Ailedeki kadınlar da şiddet gördü” dedi. Kaçırılmadan birkaç saat sonra Avustralya vatandaşı ve aile üyelerinin serbest bırakıldığı belirtildi. Havalimanına dönmesine izin verilmeyen adamın Kabil’de saklandığı biliniyor.

Avustralya hükûmeti, Kabil Havalimanı’nda olası bir terör saldırısı nedeniyle vatandaşlarının bir süre havalimanına gitmemesini tavsiye ediyor.

ABD, Britanya ve Avustralya Kabil Havalimanı’nda bulunan kalabalıkları “yüksek seviye terör saldırısı tehdidi” gerekçesiyle bölgeden ayrılmaları konusunda uyarmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Endonezya'da Ruang Yanardağı Yeniden Patladı: Alarm Seviyesi Yükseldi, Havaalanı Kapatıldı
Kolombiya'da Helikopter Kazası: 9 Asker Hayatını Kaybetti
Columbia Üniversitesi'nde Filistin Protestoları: Hamilton Hall İşgal Edildi
İsrail'in Refah'a Giriş Kararı Beklenirken: Hamas ile Rehine Takası Gündemde
Afganistan'da Cami Saldırısı: 6 Ölü, Güvenlik Endişeleri Artıyor