Taliban: Kadın hakları önceliğimiz değil

"İslam Emirliği her meseleyi şeriata göre düzenlemeye çalışıyor"

ABD'nin Ağustos 2021'de çekilmesiyle Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban'ın, kadınların eğitim ve çalışma gibi temel haklardan mahrum bırakmasına karşı gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, kadın haklarının öncelikleri olmadığını söyledi.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre; Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid cumartesi günü yaptığı açıklamada kadınlara yönelik kısıtlamaların kaldırılmasının kendileri için öncelik taşımadığını belirtti. İslam hukukuna aykırı herhangi bir eyleme izin vermeyeceklerini ve bu yasakları da şeriata göre değerlendirdiklerini söyleyen Mücahid, "İslam Emirliği her meseleyi şeriata göre düzenlemeye çalışıyor ve iktidardaki hükümet de ülkede şeriata karşı eylemlere izin veremez" dedi. 

Bu kararları halkın dini talepleriyle aldıklarını söyleyen Zabihullah Mücahid, uluslararası topluma içişlerine karışmadan insani yardımları sürdürme çağrısında bulundu. 

Taliban Sözcüsü Suheyl Şahin de geçen hafta yaptığı açıklamada; Afgan kadınlarının orta eğitim ve üniversite eğitimi almasına getirilen yasağın 'kalıcı olmadığını, sadece eğitimlerinin ertelendiğini' söylemiş; "Kadınların eğitimine yönelik kalıcı bir yasak olmadığını belirtmek isterim. Sadece eğitimleri için uygun ortam oluşturulana kadar ertelendi. Yetkililer bunu mümkün olan en kısa sürede başarmak için tüm hızıyla çalışıyor" ifadelerini kullanmıştı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak
Selin Şekerci'den Kötü Haber Geldi!
Ex'ten Yine Olmadı! Jennifer Lopez ve Ben Affleck Boşanıyor!
Sosyal medyanın yeni fenomeni güvenlik çıktı! Hırsıza cilve yapan güvenlik viral oldu!