Taliban'ın infaz listesi!

Afganistan’daki gazetecilerden aldıkları mesajları anlatan Gazetecilikte Kadın Koalisyonu Türkiye ve Ortadoğu Koordinatörü Damla Tarhan, Taliban'ın bir infaz listesi hazırladığını söyledi.

Gazetecilikte Kadın Koalisyonu Türkiye ve Ortadoğu Koordinatörü Damla Tarhan, Medya Koridoru’nda Gazeteci Canan Kaya’nın konuğu oldu. Canlı yayında Afganistan’daki gazetecilerden aldıkları mesajları anlatan Tarhan, „Birçok gazeteci ölüm tehdidi alıyor. Bizimle kendilerine gelen mesajları ve mektupları paylaştılar. Kimisi yakalanmamak için aç-susuz bir hâlde evlerinde oturuyor, kimisi sürekli yer değiştiriyor. Bu gazetecilerin adreslerini öğrenmek için Taliban, ailelerine işkence yapıyor“ ifadelerini kullandı.

İnfaz listesi

Taliban’ın bir infaz listesi olduğunu da aktaran Tarhan, „Taliban, öldüreceği gazetecilerin bir listesini yaptı. Ev ev, kapı kapı gezip bütün gazetecilerin isimlerini alıp böyle bir liste oluşturdu. Hatta aldığımız maillerde şöyle diyor kadınlar; bugün evimize geldiler, bizi tehdit ettiler, adımızı aldılar ve listeye eklediler. Biz sadece bekliyoruz.“ ifadelerini kullandı.

YAYININ TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kredi Borcunu Emekli Maaşıyla Ödeyenlere Yargıtaydan Emsal Karar Geldi!
İŞKUR'un verilerine göre, önümüzdeki on yılda bu mesleklerin talebi artacak!
IŞİD'e yönelik 7 ilde gerçekleştirilen operasyonda 30 kişi gözaltına alındı!
Güneşli günler yola çıktı: 7 Mayıs 2024 İzmir hava durumu
İngiliz Kidby Çifti, 1924 Model Otomobilleriyle Dünya Turunda!