Tam da NATO tartışılırken... Avrupa ülkeleri yeni ordu kuruyor!

Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı, NATO’nun tartışıldığı şu günlerde Avrupa Birliği ülkelerinin yeni bir Avrupa Ordusu kurma hazırlığında olduğunu yazdı. Bursalı, “NATO sanki ABD ile Avrupa Ordusu arasında bir çatı ittifakına...

Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı, NATO’nun tartışıldığı şu günlerde Avrupa Birliği ülkelerinin yeni bir Avrupa Ordusu kurma hazırlığında olduğunu yazdı. Bursalı, “NATO sanki ABD ile Avrupa Ordusu arasında bir çatı ittifakına dönüşecek'' dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanla ilgili tatbikatta yaşanan fotoğraf skandalı nedeniyle NATO’nun tartışıldığı şu günlerde Cumhuriyet yazarı usta gazeteci Orhan Bursalı çok önemli bir bilgiyi kamuoyuyla paylaştı. Orhan Bursalı, “Yeni cepheleşme ve Türkiye’yi bekleyen dehşet ne?'' başlıklı bugünkü yazısında Avrupa Birliği ülkelerinin yeni bir Avrupa Ordusu kurmaya hazırlandığını yazdı.

Bursalı’nın aktardığına göre önceki gün 23 AB ülkesinin imzaladığı PESCO (Savunma Alanında Kalıcı Yapıda İşbirliği) anlaşması ile askeri ittifakı kurdu. Bursalı, bu anlaşma ile NATO’nun ABD’nin sırtında ilerleyen yapısının ABD ile AB’nin ortak askeri ittifakı haline dönüşeceğini belirtti.

Bursalı, bu anlaşmanın AB ve Türkiye üzerindeki etkileri hakkında ise, “AB ülkelerinin NATO içindeki rolleri, konumları nasıl etkilenecek, neler olacak henüz bilmiyoruz. Bu durum Türkiye’yi ilgilendirmiyor mu?'' ifadelerini kullandı.




Tele1 TV, Türkiye'nin içine itilmek istendiği karanlıkta, halka sadece gerçekleri söylemek için yaklaşık bir yıldır mücadele veriyor. Bu ekranın arkasında sermaye grupları yok, sadece direngen bir halk var...

Değerli okurlar, siz de izleyici sponsoru olmak için detaylı bilgilere aşağıdaki Tele1 logosuna tıklayarak ulaşabilirsiniz:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
Turistler bölge sakinlerini bıktırdı! Fuji Dağı'nın noktasına bariyer çekilecek