Tamer Karadağlı hakkındaki iddialara yanıt vermedi!

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, kendisini eleştiren tiyatrocu Gaye Filiz Alacacı'nın suç duyurusuna ilişkin soruları yanıtsız bıraktı. Alacacı'nın sosyal medyada yaptığı paylaşım sonrası, Özel Kalem Müdürü tarafından görüşmeye çağrıldığı ve 3 saat sorguya çekildiği iddia edildi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, kendisini eleştiren tiyatrocu Gaye Filiz Alacacı'nın suç duyurusu ve sorgulanması hakkında sorulan sorulara yanıt vermekten kaçındı. Karadağlı, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı.

T24'ün haberine göre, tören sırasında gazetecilerin Alacacı'nın iddialarını sorması üzerine, "Benim önceliklerim farklı. Ben tiyatroyla uğraşıyorum" yanıtını verdi.

OLAYIN ARKA PLANI


Tamer Karadağlı, son günlerde Devlet Tiyatroları sanatçılarına yönelik "Çalışmayacaksanız istifa edin, Lale Devri bitti" şeklinde bir açıklama yapmıştı. Bu ifadeleri eleştiren Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Gaye Filiz Alacacı, sosyal medya üzerinden destek vererek, "Açık hava tiyatroları, belediye salonları ücretsiz. Oyna, 40 kişi gelsin sonra istatistiğe 4 bin kişi yaz..." şeklinde bir paylaşımda bulundu.

İddiaya göre, bu paylaşımın ardından Alacacı, Özel Kalem Müdürü olduğu belirtilen Ali Ceyhan tarafından kuruma görüşmeye çağrıldı. Görüşme sırasında Alacacı'nın telefonuna el konulduğu ve daha sonra Karadağlı'nın danışmanlığını üstlenen Görkem Ali Kaya tarafından 3 saat boyunca bir odada sorguya çekildiği öne sürüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.