Tanınmış Giyim Markası Büyük Bir Ekonomik Krizle Karşı Karşıya! 92 Mağaza Kapanıyor

Küresel ekonomik sıkıntılar dünya çapında yayılmaya devam ederken, bir giyim devi de iflas bayrağını çekti.

Dünya genelinde ekonomik kriz gittikçe kontrolsüz bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Koronavirüs salgınıyla birlikte başlayan mali sıkıntılar, gün geçtikçe artarak devam etmekte.

Ukrayna-Rusya savaşı da birçok şirketin iflas etmesine neden oldu ve küresel ölçekte endişe yaratmaya devam ediyor.

Bu kez ünlü bir giyim devi iflas kararı aldı. Bu gelişme milyonlarca Türk vatandaşını yakından etkilemekte.

Artı49’da yer alan habere göre, Almanya’da iflas dalgası durmak bilmiyor. Market ve mağaza zincirleri, restoranlar, giyim markaları… Ardı ardına gelen iflas açıklamalarına bir yenisi daha eklendi.

Ülkede etkinlik gösteren mağaza zinciri Galeria Karstadt Kaufhof, bugün mahkemeye iflas başvurusunda bulunmuş oldu. Şirket yetkilileri, Signa Group’a bağlı mağaza zincirinin, holdingin mali sorunları sebebiyle zarar gördüğünü belirtti.

Galeria CEO’su Olivier van den Bossche, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Galeria’nın operasyonel başarısı, eski sahiplik yapısının çerçeve koşulları tarafınca sınırlanmıştır. Bugün, özgürleştirici bir darbe olarak görüyoruz. Signa Group’un iflasları, Galeria’ya büyük zarar vermektedir, mevcut işleri engellemekte ve yüksek kira ve maliyetler sebebiyle gelecekteki gelişim fırsatlarını ciddi şekilde sınırlamaktadır…”

Aynı zamanda zincirin ciddi bir borç yükü olduğu vurgulanırken, GKK’nın kısa bir süre içinde 3. kez iflas ettiği ve yeni sahipler arandığı belirtilmiştir. Borçların nasıl ödeneceği mevzusunda belirsizlik devam etmekte.

Ayrıca mağaza zincirinin 15 binden fazla çalışanı olduğu ve iflas durumunda şubelerin kapanmasıyla hepsinin işsiz kalabileceği belirtilmektedir. Galeria’nın toplamda 92 büyük mağazası bulunduğu bilinmekte.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.