Tanıtım videosu gündem olan Kızılcık Şerbeti'nin yapımcısı Turgut: Tarafları toplumun şu an içinde bulund

"Bizim yapmak istediğimiz temel şey bir aşk meselesi. Tarafları toplumun şu an içinde bulunduğu durumlardan etkilenerek kurguladık"

Yazar ve müzisyen Sina Koloğlu, tanıtım videosunda birbirine zıt iki aile arasındaki 'başörtüsü' sahnesi sosyal medyada gündem olan Kızılcık Şerbeti dizisinin yapımcısı ile görüştü. Dizinin yapımcısı Faruk Turgut, "Bizim yapmak istediğimiz temel şey bir aşk meselesi. Tarafları toplumun şu an içinde bulunduğu durumlardan etkilenerek kurguladık" dedi. 

Show TV'de başlayacak Kızılcık Şerbeti dizisinin yayınlanan fragmanındaki başörtüsüyle ilgili görüntüler dikkat çekti. Fragmanda, başörtülü ve başı açık iki kadının tartışması yer aldı. Kadınların birbirlerine "Medeniyet düşmanı, özgürlük düşmanı ve faşist" gibi ithamlarda bulunduğu görüldü. 

Show TV'de başlayacak Kızılcık Şerbeti dizisinin yayınlanan fragmanındaki başörtüsüyle ilgili görüntüler dikkat çekti. Fragmanda, başörtülü ve başı açık iki kadının tartışması yer aldı. Kadınların birbirlerine "Medeniyet düşmanı, özgürlük düşmanı ve faşist" gibi ithamlarda bulunduğu görüldü.

Bir sahnede başörtülü bir kadın başka bir kadına çarpması sonucu, “Bunlar da her yerde” sözüyle karşılaşıyor. Bununla birlikte yine başörtülü bir kadınla başka bir kadının tartışmasında, "Medeniyet düşmanı, özgürlük düşmanı ve faşist" ifadeleri yer aldı. O fragmana sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi." />

Sosyal medyada gündem olan fragmanın ardından Koloğlu, dizinin yapımcısı Faruk Turgut ile yaptığı görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaştı. Koloğlu'nun paylaşımı şöyle:

"Başörtüsü meselesi gündemdeyken Show Tv’nin, yeni dizisi 'Kızılcık Şerbeti'nin fragmanı tartışmayı ekrana taşımış oldu. Başrollerinde, Barış Kılıç, Evrim Alasya, Sıla Türkoğlu, Settar Tanrıöğen, Sibel Taşçıoğlu, Doğukan Güngör ve Müjde Uzman'ın yer aldığı, dizinin fragmanı, sosyal medyada hayli konuşuldu. Merak ettim yapımcı Faruk Turgut'a sordum.

"Laik, seküler bir kadının, muhafazakar bir aileye dünür olması ve çocukları üzerinden, karşıdaki insanları anlayıp, onlarla empati kurup, ön yargılarından arınmasını anlatıyoruz. Dizinin temel öğesi şu; yaşam tarzından hoşlanmadığınız bir aileye kızınız gelin olarak giderse ne yaparsınız? Biz bunu soracağız topluma. İnsanlar da, kendilerine göre bunu yorumlayıp, empati kurup karakterlerle, durum değerlendirecek. Bizim yapmak istediğimiz temel şey bir aşk meselesi. Tarafları toplumun şu an içinde bulunduğu durumlardan etkilenerek kurguladık."

Dizi ekrana geldikçe hayli tartışılacağı şimdiden belli diyebiliriz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri

‘Kafasına sıkacaklar’ diyeni serbest bıraktılar
CHP -Özgür Özel- AK Parti’nin eski oyun taktiğini şimdi ona karşı devreye soktu
CHP’de AK Parti mikrobu çıktı
Birbirini tanımayan iki kişi aynı tetikçiyi azmettirip bir akademisyeni sebepsiz yere öldürtmüş
Türkiye Cumhuriyeti, 100 yaşını kutlarken kazanımlarını hızla kaybediyor