Tanju Özcan “Belediyenin adını söylemeyeyim ama Tayyip Bey de haklıymış diyorsun bazen”

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, çöp ve sigara izmariti atanlara ceza uygulaması nedeniyle diğer belediye başkanları tarafından şikayet edildiğini açıkladı.

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, yere çöp ve sigara izmariti atanlara ceza uygulaması nedeniyle diğer belediye başkanları tarafından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e şikayet edildiğini açıkladı. Cumartesi günü İstanbul’da bulunduğunu belirten Özcan, "Vallahi belediyenin adını vermeyeyim, ama bazen Tayyip Bey’in haklı olduğunu düşünüyorsun" dedi ve ekledi: "AK Parti’ye ait belediyeler de farklı değil; her yer izmarit ve çöp dolu."

Bolu Belediyesi, cadde ve sokaklara çöp ve sigara izmariti atanlara yönelik ceza uygulaması başlattı. Zabıta ekipleri, kentin çeşitli yerlerinde gerçekleştirdikleri denetimlerde bir ay içinde çevreyi kirlettiği belirlenen kişilere toplamda 5 milyon 297 bin 463 TL para cezası kesti.

"Bir kişi bile gelip, ‘Bana niye ceza kestiniz?’ demedi"
Bolu Belediye Meclisi toplantısında ceza uygulaması hakkında bilgi veren Özcan, "Bu izmarit atanlara ceza uygulamasından dolayı çok tepki alacağımı düşünmüştüm. Ama bir kişi bile gelip, ‘Bana niye ceza kestiniz?’ demedi. Bazıları, ‘Başkanım atmayalım, ama yeterince çöp kovası bulamıyoruz’ diyordu. Şimdi kuaförler, kahvehaneler ve lokantaların önüne, istedikleri çöp konteynerlerinden koyduk. İzmaritliklerin altında çöp atılacak bölümler de mevcut. Bunlara zimmet verdik ve büyük destek aldık" şeklinde konuştu.

"Diğer belediye başkanları bana çok kızıyor"
Uygulama sebebiyle CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e diğer belediye başkanları tarafından şikayet edildiğini belirten Özcan, "Hatta ceza yiyip teşekkür edenler bile var. Garip gelecek ama ‘Haklısınız bu konuda’ deyip teşekkür edenler oluyor. Şimdi tüm belediye başkanları bana muazzam kızıyor. Genel başkana şikayet etmişler. Ama biz yeni bir meclis kararı almadık; zaten iki tane kanun var. Birisi tütün ürünleriyle mücadele kanunu, diğeri ise çevre kanunu. Biz sadece kanunu uyguluyoruz" dedi.

"İstanbul'da her yer çöp ve izmarit dolu"
Özcan, konuşmasının devamında "Eğer bu baskıyı bir yıl boyunca devam ettirirsek, bir yıl sonra kimse yere çöp atmaz hale gelecek. Ciddi bir değişim var. Cumartesi günü İstanbul’daydım; belediyenin adını vermeyeyim ama orada da her yer izmarit ve çöp doluydu. Buralar turistik yerler" ifadelerini kullandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.