Tanju Özcan, Erdoğan'a: "Sizden 75 kez randevu istedim vermediniz, benimle neden görüşmüyorsunuz?&qu

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 5,5 yılda 75 kez randevu talep ettiğini, ancak hiçbir yanıt almadığını açıkladı. Özcan, "Sizden kredi istemiyorum; yalnızca Bolu’nun sorunlarını konuşmak istiyorum.

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaklaşık 75 kez randevu talep ettiğini ancak bu taleplerinin yanıtsız kaldığını açıkladı. Özcan, bu durumun kendisini oldukça şaşırttığını belirterek, "Benimle neden görüşmüyorsunuz? Sizden kredi isteyecek değilim; geçiş garantili köprü veya yolcu garantili havaalanı yapayım diyecek değilim. Bolu’nun sorunlarını konuşmak istiyorum. Nedir benimle alıp veremediğiniz?" ifadelerini kullandı.

Son 5,5 yıl içinde Erdoğan'ın kendisiyle görüşmeyi reddettiğini vurgulayan Özcan, sosyal medya platformu X üzerinden de bu konuyu dile getirerek, Cumhurbaşkanı’na doğrudan çağrıda bulundu. Özcan, "Bu süreçte darbeci olarak nitelendirdiğiniz Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile, katil olarak tanımladığınız Suudi Veliaht Prens ile defalarca görüştünüz. 15 Temmuz’un ortağı dediğiniz Birleşik Arap Emirlikleri (B.A.E.) ile de iletişim kurdunuz. Hatta size 'budala' diye mektup yazan Trump’la ve Türkiye’yi ekonomik yaptırımla tehdit eden Biden’la bile görüşmek için ayaklarına kadar gittiniz," diyerek, Erdoğan’ın kendisine neden kapılarını kapattığını sorguladı.

Tanju Özcan, bu açıklamalarıyla sadece kendi randevu taleplerini değil, aynı zamanda yerel yönetimlerin merkezi hükümetle olan ilişkilerinin önemine de dikkat çekmek istedi. Özcan, Bolu'nun sorunlarının çözümü için diyalog kurmanın gerekliliğine vurgu yaparak, "Bu sorunları konuşmak için buradayım. Eğer sizlerle iletişim kuramıyorsam, o zaman bu sorunların çözümü nasıl mümkün olacak?" sorusunu gündeme getirdi. Özcan’ın bu cesur çıkışı, yerel yönetimlerin merkezi otoriteyle olan ilişkisini yeniden sorgulattı ve kamuoyunda geniş bir yankı uyandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.