Tanju Özcan, Merih Demiralın “Bozkurt” heykelini diktirdi

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2 Temmuz'da Avusturya'yı 2-1 yendiği maçta iki gol atan Merih Demiral, 'Bozkurt' işareti nedeniyle UEFA'dan 2 maç ceza aldı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Demiral'ın heykelini dikme sözü verdi ve heykel, Karaçayır Mahallesi'nde açıldı.

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2 Temmuz'da Avusturya'yı 2-1 mağlup ettiği Avrupa Şampiyonası maçında attığı iki golle dikkat çeken Merih Demiral, gol sonrası yaptığı 'Bozkurt' işareti nedeniyle UEFA'dan 2 maç ceza aldı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise bu duruma tepki olarak Demiral'ın heykelini dikeceğini açıkladı.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2 Temmuz'da 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Avusturya'yı 2-1 yenerek önemli bir galibiyet elde etti. Bu maçta iki gol atan Merih Demiral, gol sevinci sırasında yaptığı 'Bozkurt' işaretiyle dikkat çekti. Ancak, UEFA bu siyasi sembolü kullandığı gerekçesiyle Demiral'a 2 maç ceza verdi.

Cezanın açıklanmasının ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Merih Demiral’ın heykelini kente dikeceğini duyurdu. Heykel, Karaçayır Mahallesi'ndeki yeni bir kavşağa yerleştirildi ve açılış töreni düzenlendi. Açılışa Özcan’ın yanı sıra davetliler ve vatandaşlar katıldı. Özcan, heykelin yapımıyla ilgili olarak, "Merih Demiral'dan izin aldık. Kendisiyle görüştüm ve heykel için muvafakat almak gerektiğini söyledim. Kendisi bu durumu duyduğunda çok mutlu oldu" ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.