Tanju Özcan'dan Erdoğan'a Randevu Çağrısı: "Benim Suçum Atatürkçü Olmak mı?"

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirileri nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu'ndan kınama cezası aldı.

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimi hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle CHP Yüksek Disiplin Kurulu'ndan (YDK) kınama cezası alan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu.

"ANKARA’YA TEKRAR YÜRÜTMEYİN"


Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan defalarca randevu talep ettiğini ancak yanıt alamadığını belirten Özcan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Sayın @RTErdogan, 73 kez randevu istedim, ancak vermediniz. Bu süreçte 'katil', 'darbeci', 'zalım' dediğiniz herkesle görüştünüz, ama benimle yine de görüşmediniz. Sizinle görüşmek için darbeci mi olmam gerekiyor? Fetö ile ilişkim mi olması lazım? Ya da PKK ve yandaşlarına mı destek vermem gerekiyor?"

Ayrıca, açıklamasına şöyle devam etti: "Nedir benim suçum, Atatürkçü ve Türk Milliyetçisi olmak mı? Lütfen yeni bir rota oluşturarak Ankara’ya yürümem için zorlamayın. Verin şu randevuyu, kurtulun."

BOLU'DAN ANKARA'YA YÜRÜYÜŞÜNÜN NEDENİ


Tanju Özcan, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine yönelik eleştirileri nedeniyle kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Bu gelişmenin ardından, "Adalet ve Değişim" sloganıyla Bolu'dan Ankara'ya bir yürüyüş düzenlemişti. Özcan, yürüyüşünü CHP Genel Merkezi önünde sonlandırmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.