Türkoğlu, TELE1'in "Bilim ve Teknoloji Evreni" programında teknoloji kullanımının güvenlik ve etik boyutlarını ele aldı. Fotoğraf paylaşımından bilinçli tüketici olmaya, dijital göçmenliğe kadar çeşitli konuları değerlendirdi. İlerleyen kuşaklarda dijital tehlikelerin artacağını belirtti.
Teknoloji uzmanı Tanol Türkoğlu, TELE1'deki Bilim ve Teknoloji Evreni programında şu önemli noktalara değindi:
Son yıllarda "bilinçli tüketici" veya "bilinçli kullanıcı" kavramlarının popüler olduğunu belirtti. Bu kavramın teknoloji kullanımında da büyük önem taşıdığını vurguladı. Örneğin, bir çiftin bebeklerinin fotoğraflarını ve içeriklerini paylaşmalarının etik boyutunun tartışılması gerektiğini söyledi. Sokakta bile turistlerin fotoğraf çekmesinin bile dikkat edilmesi gereken bir konu olduğunu ekledi.
Sosyal medya sitelerinin ilk çıktığı dönemde, insanların tatilde olduklarını belirten fotoğraflar paylaşırken ev adreslerini de verdiğini hatırlattı. Bu durumun, hırsızların evleri soyarak kişisel bilgileri kullanmalarına neden olduğunu dile getirdi. Ancak gelecek kuşakların, özellikle Z ve Alfa kuşağının, bu konularda daha duyarlı olduğunu düşündüğünü belirtti.
Türkoğlu, kendisi gibi "dijital göçmen" olarak adlandırdığı ve dijital dünyaya zorunlu olarak geçmek zorunda kalan kişilerin sorun yaşayabileceğini ifade etti. Gelecek kuşaklarda ise tehlikelerin daha çok dijital ortamdan, dijital alt yapıdan gelebileceğini sözlerine ekledi.