Tansu Çiller’in avukatından “Ekonomi konusunda dümenin arkasında” iddiasına yanıt

“Ekonomi konusunda dümenin arkasında ben varım. Maliye Bakanı Nureddin Nebati sık sık beni ziyaret ediyor ve fikirlerimi alıyor''

Gazeteci  Ahmet Takan’ın geçen günlerde köşesinde aktardığı Tansu Çiller’in yakın çevresine, “Ekonomi konusunda dümenin arkasında ben varım. Maliye Bakanı Nureddin Nebati sık sık beni ziyaret ediyor ve fikirlerimi alıyor. Ankara’da ekonomi kurmaylarıyla yapılan toplantılara da katılıyorum” dediği iddiasına yalanlama geldi.

Tansu Çiller’in avukatı Dilek Özaşık, “Korkusuz Gazetesi’nde 3 Haziran 2022 Cuma günü yayımlanan ‘Çiller, ekonomi dümeninin başına geçmiş!..’ başlıklı yazınızda, Müvekkilim E. Başbakan Prof. Dr. Tansu Çiller’in şahsıyla ilgili olarak yer alan ‘ekonomi dümeninin arkasında olduğu, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nurettin Nebati tarafından sık sık ziyaret edildiği, Ankara’da ekonomi kurmaylarıyla yapılan toplantılara katıldığı’ yönündeki iddiaların tamamı, tümüyle gerçek dışıdır. Kamuoyunun doğru bilgi alma hakkı çerçevesinde köşenizde yer verebilmenizi teminen bu açıklamanın sizinle paylaşılması gerekli görülmüştür” dedi.

“Açıklamanın devamında 5 Nisan kararlarının olumlu olduğu anlatılıyor” diten Takan, “Altını bir daha çizeyim; O dönemi yaşayan herkes neyin ne olduğunu hatırlıyor. Ben, 5 Nisan kararlarını sorgulamadım. Faiz inadındaki benzerlikleri sıraladım. Kaynaklarımda çok sağlam. Belki, Tansu Hanım avukatına söylememiş olabilir” diye ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Korkulan gerçekleşti: Ne yazık ki, Türkiye haritası yeniden kıpkırmızıya boyandı!
DSÖ Avrupa Direktörü Kluge dikkat çeken uyarı: 'Bir sonraki pandemi' olarak nitelendiriyor!
Türkiye gri listeden çıkıyor mu? FATF yetkilileri araştırdı
Alıç sirkesinin bilinmeyen etkisi: Birçok kişi sadece elma sirkesini kullanıyordu
Milyonlarca emeklinin beklediği haber: Yeni yasa geliyor!