Tapusu olan ancak bu belgeyi getirmeyen kişiler yandı! Artık mecburi

Son yayımlanan Resmi Gazete'de, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenleme, milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren önemli bir karara işaret etmektedir.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne ilişkin yeni yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu düzenlemeler, çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini kayıt altına almak, denetlemek ve sistemi güncellemek amacıyla yapıldı.

Önemli bir değişiklik, taahhütname kapsamındaki arazilerin belirlenmesiyle ilgili oldu. Üretim yılına ait uydu görüntüleri veya tespit komisyonları tarafından belirlenecek olan bu arazilerde, mirasçılar veya hissedarlar tarafından üretim yılı içinde yapılan itirazlar dikkate alınacak. İtiraz edilen hisse oranlarına göre ilgili arazilerin kayıtları güncellenecek.

Yönetmelikte yapılan bir diğer düzenleme ise veraset yoluyla devralınan ve taahhütname ile başvurulan arazilere ilişkindir. Bu durumda, hissedarlar veya mirasçılar tarafından yapılan itirazlar, ilgili arazilerin taahhütname süresinin sonuna kadar geçerli olmasını sağlayacak şekilde güncellenmesine sebep olabilir.

Tapu sicilinde kayıtlı malikin ölümü halinde, miras hakkının tescil edilmemiş araziler için benzer bir süreç işleyecektir. Bu durumda, mirasçılık belgesi talep edilmesi gerekecektir. Yeni düzenleme ile birlikte, hissedarlar veya mirasçılar arasında hisse oranlarının belirsiz olduğu durumlarda da tüm paydaşlarla kira sözleşmesi veya taahhütname düzenlenecektir. Bu sayede, tapu sahiplerinin haklarının korunması ve güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

ÇKS kayıtlarıyla ilgili daha detaylı bilgiye www.emlakmuzayede.com.tr adresinden veya 0212 608 15 00 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.