Tarih belli oldu: AKP-MHP ittifakı TBMM'ye geliyor

Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşmesi hakkında açıklama yaptı. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa...

Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşmesi hakkında açıklama yaptı. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüşmesinde bütün hususların netliğe kavuştuğunu belirterek, "26 maddelik kanun teklifini, AKP ve MHP'nin ortak imzasıyla, 21 Şubat günü TBMM Başkanlığına sunacağız." dedi. 
NE OLMUŞTU?
AKPve MHP, 16 Nisan referandumu ile gerçekleşen anayasa değişikliği kapsamında çıkarılacak uyum yasalarını ve seçim ittifakını görüşmek üzere komisyon kurmuştu. 'Milli Mutabakat Komisyonu' adı verilen komisyonda; AKP’den Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Parti Sözcüsü Mahir Ünal ve Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop; MHP’den Afyon Milletvekili Mehmet Parsak, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu yer almıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantı gerçekleşti
Özel, Bahçeli ile görüşecek
İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"