Tarih Tekrar Yazılabilir! İnce, Milliyetçilere Çağrıda Bulundu!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Bahçeli ve Özgür Özel’in açıklamalarını eleştirerek, milliyetçi ve cumhuriyetçi güçleri bir araya gelmeye çağırdı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, son dönemdeki siyasi söylemlere dikkat çekerek, "Tarihi çağrımızdır" ifadesiyle milliyetçi ve cumhuriyetçi güçleri bir araya gelmeye davet etti. İnce, Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarının arka planında nelerin döndüğüne dair endişelerini dile getirdi.

AÇIKLAMALARDA ŞAŞIRTICI İFADELER

Dün, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında terörist başı Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması için yaptığı çağrı büyük tepki topladı. Bahçeli, "Tecridi kaldırılsın, terörist başı gelsin DEM Parti grup toplantısında konuşsun" dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise, "Anayasa'yı çiğneyenlerle anayasa yapmayız. Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti’nin sahibi olmalarını teklif ediyorum." şeklinde açıklamalar yaptı. Bu ifadeler, siyasi arenada tartışmaları alevlendirdi.

PAZARLIKLAR VE ŞANTAJLAR

İnce, Bahçeli ve Özel’in söylemlerini eleştirerek, "Aslında bir süredir yapılan açıklamalar bir şeylerin pişirildiğine işaret ediyordu. Kapalı kapılar arkasında hangi pazarlıkların ve şantajların döndüğünü bilmiyoruz." dedi. Hükümetin, toplumsal hoşnutsuzluk yaratacak kararlar alabileceğini belirten İnce, bunun usulüne uygun olarak kamuoyuna açıklanması gerektiğini vurguladı. "Milleti adam yerine koyan, bunun gerekçelerini çıkar topluma anlatır," dedi.

MİLLİYETÇİ VE CUMHURİYETÇİLERİ BİRLEŞMEYE DAVET

İnce, "Memleketteki bütün milliyetçi ve cumhuriyetçi kuvvetleri bir araya gelmeye davet ediyorum," diyerek, yerli ve milli bir iktidarın inşası için siyasi aktörlerin bir araya gelmesini istedi. İnce, bu birliktelikte küçük hesapların olmaması gerektiğini belirterek, "Bir parti tabelasının altında toplanmaktan değil, birlikte harekete geçmekten bahsediyorum," ifadesini kullandı.

BİRLEŞMEZSEK DOLUYA YAKALANIRIZ

İnce, birlikteliğin sağlanamaması durumunda büyük tehlikelerin doğabileceğini söyledi. "Bu birlikteliği başaramazsak korkarım Türkler Türkiyeli, Türk milleti yerel halk olacak," dedi. Ekonomik zorluklar ve manipülasyonların halkın karar almasını zorlaştırdığını vurgulayan İnce, "Yerli, milli, akıllı, medeni ve namuslu bir cepheyi tahkim etmemiz gerekiyor," ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.