Tarihi bir başarı | ABD'de ilk kez genetiği değiştirilmiş domuz böbreği nakledildi!

ABD'nin Boston kentinde tıp dünyasında bir dönüm noktası yaşandı. Cerrahlar, 62 yaşındaki bir hastaya genetiği değiştirilmiş bir domuz böbreği nakletti. Hastanın sağlık durumunun olumlu yönde ilerlediği belirtildi..

ABD'nin Boston şehrinde bulunan Massachusetts Hastanesi, 16 Mart'ta genetiği değiştirilmiş bir domuz böbreğinin nakledildiği Richard Slayman'ın sağlık durumunun olumlu yönde ilerlediğini ve yakın zamanda taburcu edilmesinin beklendiğini duyurdu.

Slayman'ın uzun süredir hastalıkla mücadele ettiği ve doktorların nakil olabileceğini söylediğinde, bunun sadece kendisi için değil, organ nakline ihtiyaç duyan binlerce insana umut olabileceğini düşündüğü belirtildi.

Doktor Tatsuo Kawai, bu tür bir naklin, böbrek yetmezliği olan milyonlarca insana yardım sağlayabileceği umudunu dile getirdi.

Mayıs 2022'de, beyin ölümü gerçekleşmiş iki hastaya geçici olarak domuz böbreği nakli yapılarak denenmiş olan "ksenotransplantasyon" tedavisi, yeni bir adım olarak kabul ediliyor.

Ancak, bu tür nakillerin riskleri de bulunuyor. Maryland eyaletindeki bir hastanede, 7 Ocak 2022'de yapılan ilk domuz kalbi nakli sonrasında hastanın kaybı yaşanmıştı. Aynı hastanede, 20 Eylül 2023'te ikinci bir domuz kalp nakli gerçekleştirilmiş, ancak nakil sonrasında hastanın hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İspanyol Mahkemesi, Shakira'nın Vergi Kaçakçılığı İddialarını Düşürdü
Afganistan'da Sel Felaketi: 300'den Fazla Can Kaybı ve Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
İsrailli Şarkıcının Eurovision Performansı Protesto Edildi
Hollandalı Sanat Akademisi İsrail İle İşbirliğini Sonlandırdı
Domuz Böbreği Naklinde Ölüm: Ksenotransplantasyonun Riskleri