Tarihi Hatay Valiliği binası yıkıldı

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören binalardan biri ola Tarihi Hatay Valiliği binası, yıkıldı. Hatay'ın Türkiye Cumhuriyeti'ne katılma kararının alındığı 29 Haziran 1939 tarihinde, tarihi bina Hatay Devleti Millet Meclisi'nin toplandığı yer olarak önemli bir rol oynamıştı.

1927 yılında inşasına başlanan ve 1928'de tamamlanan tarihi Hatay Valiliği binası, 2011 yılında özgün yapısına sadık kalınarak restore edildi. Ancak, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar aldıktan sonra, bina tamamen yıkıldı ve yeniden inşa edilmesi gerekti.

Hatay'ın Türkiye Cumhuriyeti'ne katılma kararının alındığı 29 Haziran 1939 tarihinde, tarihi bina Hatay Devleti Millet Meclisi'nin toplandığı yer olarak önemli bir rol oynamıştı. 40 milletvekilinden oluşan meclis, bu kararı Hatay'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin 63. vilayeti olarak katılmasına yönelik oybirliği ile aldı.

6 Şubat'ta, Kahramanmaraş merkezli depremlerde pek çok bina hasar görmüştü. Bu binalar arasında Tarihi Hatay Valiliği binası da yer aldı. Hatay için oldukça önemli yapılarda biri olan bu binanın yıkımı, tarihi önemini bir kez daha hatırlattı. Hatay'ın anavatana katılmasına karar verilen bu bina da tarihin tozlu sayfalarına karışmış oldu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Zeytinburnu Açıklarında Kaçak Sigara Operasyonu: 144,280 Paket Ele Geçirildi
Gümüşhane'de Reklamcı, Tabela Ölçüsü Almak İsterken Çatıdan Düşerek Hayatını Kaybetti
Sürücü, Ruhsatlı Tabanca İle Yakalandı: Affedilme Talebi Reddedildi!
Şanlıurfa'daki Orman Yangınına İtfaiye ve Orman Müdürlüğü Ekipleri Müdahale Ediyor
Sinan Ateş'in Eşi Ayşe Ateş: Kapılar Arkasında Cinayetim Planlanlanıyor!"