Tarihi Kamyon Fabrikasının İflasına Sebep Oldu: Şahan Gökbakar da Daire Sahibi!

Son yılların en büyük iflas dosyasında ünlü oyuncu Şahan Gökbakar’ın adı öne çıkıyor. Gökbakar, İstanbul Zincirlikuyu’daki 45 katlı Çiftçi Towers’tan daire aldı, ancak şirket iflas edince dairesini teslim alamadı. Gökbakar, iflas idaresine başvurdu.

İstanbul 1. İflas Dairesi, Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden Çiftçiler Holding’e bağlı Çiftçiler Gayrimenkul Yatırım AŞ’nin iflas sürecini yürütüyor. Şirket, Zincirlikuyu’da 45’er katlı iki kuleden oluşan Çiftçi Towers projesiyle dikkat çekmişti. 30 Haziran 2022’de alınan iflas kararı sonrasında, en büyük alacaklıların temsilcilerinden oluşan bir iflas idaresi oluşturuldu.

Şirket, yüzlerce milyon dolarlık borcu ile zor durumda kalırken, projeden gayrimenkul alan isimlerden birinin ünlü oyuncu Şahan Gökbakar olduğu öğrenildi. Gökbakar, 11 Nisan 2012’de 2. kuledeki 247 numaralı daire için gayrimenkul satış sözleşmesi imzalamış ve ödemelerin büyük bir kısmını gerçekleştirmişti. Ancak, dairenin teslim edilmemesi üzerine, kalan 50 bin dolarlık ödeme yapılmadı.

Gökbakar, iflas idaresine başvurarak, bu miktarı ödemeye hazır olduğunu ve dairesinin hacizlerden temizlenerek kendisine tescil edilmesini talep etti. Ayrıca, Gökbakar’ın yanı sıra başka alacaklıların da projeden gayrimenkul alıp teslim alamadığı bildirildi.

Çiftçiler Holding, Mersinli Çiftçi Ailesi tarafından 77 yıl önce kuruldu ve otomotiv, enerji, inşaat gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteriyor. Türkiye'deki ilk kamyon fabrikasını kurmasıyla bilinen holding, Alfa Romeo, Lancia ve Jeep gibi markaların bayiliğini yapıyor. Şimdi, tasfiye sürecinde olan Çiftçiler Gayrimenkul Yatırım AŞ’nin durumu, hem sektörü hem de alacaklıları etkileyen bir süreç olarak devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.