Tarihi surlara 'Evet' pankartı

Başkanlık referandumuna sayılı günler kala, AKP’lilerin yaptığı “Evet'' kampanyası tartışılmaya devam ediyor. Camide imamların yaptığı “Evet'' kampanyasına destek konuşmalarının ardından, okullar “Evet'' mitingleri...

Başkanlık referandumuna sayılı günler kala, AKP’lilerin yaptığı “Evet'' kampanyası tartışılmaya devam ediyor. Camide imamların yaptığı “Evet'' kampanyasına destek konuşmalarının ardından, okullar “Evet'' mitingleri için iptal edilmiş, cami duvarlarına “Evet'' yazılı afişler asılmıştı.

Şimdi ise AKP’ye yakınlığıyla bilinen "Sıcak Yuva Vakfı", pankart asılması yasak olan İstanbul'un UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Edirnekapı’daki tarihi surlara “Evet'' yazılı propaganda pankartları astı.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, '''AKP iktidarında tarihi ve kültürel bilinç ile tarihe saygı yok... UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Edirnekapı’daki tarihi surlara 'Evet' yazılı propaganda afişinin asılması büyük bir skandaldır. Surları 'düğün salonu' olarak gören bir zihniyet, tarihi surları siyasi kampanyasına alet etmekten de kaçınmamıştır. Ülkemize bu ayıbı yaşatanları kınıyorum'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na önerge sunan Yarkadaş, afişin asılmasına izin verenler hakkında soruşturma açılıp açılmayacağını sordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Erdoğan, Hamas lideri Heniyye ile görüştü
Bir sigara grubuna zam geldi: İşte güncel sigara fiyatlar
Altın kahini uyardı: Gram altında yeni rekora hazır olun!
Fatih'te İsrail'in Gazze Saldırıları Protesto Edildi
Bulgaristan’dan Kaçak Havyar Getiren Sanık Yakalandı: Piyasa Değeri 172 Bin Lira