Tarihte bir ilk: ABD'de ebeveynler çocuklarının suçundan dolayı hüküm giydi!

Michigan eyaletindeki bir okulda 2021'de meydana gelen silahlı saldırıda, dört sınıf arkadaşını kaybeden Ethan Crumbley'nin ailesi ise suçlu bulundu ve en az 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu karar, ABD'de bir ilk olarak kayda geçti..

Michigan eyaletindeki bir okulda 2021 yılında yaşanan trajik bir olayda, Ethan Crumbley adlı öğrencinin okuluna silahlı bir saldırı düzenleyerek dört sınıf arkadaşını öldürmesi sonucunda ebeveynleri, suçlu bulundu ve en az 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu karar, ABD'de bir ilk olarak kayda geçti.

Olayın ardından Oxford Lisesi'nde gerçekleşen silahlı saldırının ardındaki ebeveynler, Jennifer ve James Crumbley, "kasıtsız adam öldürme" suçundan en az 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Crumbley çifti, 10 yılın ardından şartlı tahliyeye başvurma hakkına sahip olacak; ancak, şartlı tahliye talepleri reddedilirse, 15 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalacaklar.

Mahkeme, savcıların sunmuş olduğu kanıtların yanı sıra, evde kayıtsızca bulunan bir silah ve gencin zihinsel sağlığıyla ilgili endişeleri göz önünde bulundurarak, Crumbley çiftinin saldırıyı engelleyecek önlemleri almadığına hükmetti.

Yargıç Cheryl Matthews, kararın kötü ebeveynlikle değil, önlenememiş bir trajediye göz yumulmasına ilişkin olduğunu belirtti. Matthews, "Bu kararlar, yaklaşan tehlikelere karşı eylem alınmamasını doğruluyor. Uyarı işaretlerinin göz ardı edilmesiyle ilgili. Fırsat kapıyı çaldı, ancak hiçbir yanıt alınamadı" dedi.

Ethan Crumbley, olayın ardından ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı ve şu anda cezaevinde bulunuyor. Jennifer ve James Crumbley ise saldırının ardından tutuklanmış ve kefaleti ödeyememeleri sebebiyle yaklaşık 2,5 yıldır hapiste bulunuyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Özel halk otobüsü yayalara çarptı: Anne öldü, oğlu yaralandı
Çorum'da polis memuru uzman çavuşu öldürdü
Hakan Ateş Seçil Erzan davasıyla ilgili ilk kez itiraf etti!
Özgür Özel, Müsavat Dervişoğlu'nu Ziyaret Edecek
Gülben Ergen Sosyal Medyada Çocuk İstismarı İçin İsyan Etti