Tarikat İçinde Büyük Skandal: Cübbeli Ahmet Her Şeyi İfşa Etti!

Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaatindeki medreselerde çocuklara beddua ve küfür ettirildiğini iddia ederek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tarikat içindeki bölünme derinleşiyor.

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun vefatının ardından İsmailağa Cemaati’nde başlayan iç karışıklıklar giderek büyüyor. Cemaatin önde gelen isimlerinden Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, tarikat içindeki medreselerde küçüklere küfür ve beddua ettirildiğini öne sürerek ciddi iddialarda bulundu.

Bir dönem İsmailağa Cemaati’nde önemli bir figür olan ve tarikat içindeki liderlik mücadelesinin ardından tasfiye edilen Cübbeli Ahmet, "İsmailağa’ya bağlı medreselere neden talebe verilmemeli?" başlıklı açıklamasıyla dikkatleri üzerine çekti. Ünlü, çocuklara, namaz sonrası kendisine yönelik beddua ve sinkaflı küfürler ettirildiğini iddia etti.

Cübbeli Ahmet, yaptığı açıklamada hafızlık yaşının İsmailağa Cemaatinde 4 yaşından itibaren başlatıldığını belirterek, çocuklara yapılan uygulamalardan da bahsetti. Ünlü, sabaha karşı saat 03.00’te hafızlık yapan çocukların teheccüd namazı için kaldırıldığını, bu uygulamaların çocuklar üzerinde olumsuz etkiler bıraktığını söyledi. Ayrıca, medreselerde "Cübbeli Ahmet’e lanet okutulması" gibi zorlayıcı uygulamalar yapıldığını ifade etti.

Açıklamalarında ayrıca Diyanet’in kurslarının daha kontrollü ve verimli olduğunu belirten Cübbeli Ahmet, İsmailağa’nın medreselerinde kontrolsüzlük olduğunu ve çocukların baskıya maruz kaldığını iddia etti.

Bu açıklamalar, İsmailağa Cemaati içindeki bölünmenin ve liderlik yarışının neden olduğu gerilimi bir kez daha gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.