Tarikatçı teğmenlerin whatsApp grubu 'Hubbi Fillah" nedir? Atatürk'e karşı islamcı çıkış

Tuzla Piyade Okulu'nda, 10 Kasım töreninde Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlerin oluşturduğu 'Hubbi Fillah' adlı WhatsApp grubu gündeme damgasını vurdu. Grup üyelerinin yazışmalarında "Allah için sevmek" anlamına gelen bu ifade kullanılırken, grup içinde cemaat yapılanması da bulunuyor

Tuzla Piyade Okulu'nda 10 Kasım töreninde Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlerin oluşturduğu 'Hubbi Fillah' adlı WhatsApp grubunun detayları gündemde. Grup üyelerinin daha önce cemaat yapılanması içinde oldukları iddia edilen teğmenlerin, yazışmalarda "Allah için sevmek" anlamına gelen 'Hubb-i fillah' ifadesini kullandığı belirlendi. İlahiyatçı Nazif Ay'a göre, bu kavramın aslında daha derin ve politik bir anlam taşıdığını söylüyor.

ORDU'DA CEMAAT YAPILANMASI 

Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlerin oluşturduğu 'Hubbi Fillah' adlı WhatsApp grubu, daha önce cemaat yapılanması içinde oldukları gerekçesiyle şikayet edilmiş ancak herhangi bir işlem yapılmamıştı.

'HUBBİ FİLLAH' NEDİR?

İlahiyatçı Nazif Ay'a göre, 'Hubb-i fillah' ifadesi "Allah için sevmek" anlamına geliyor. Ancak bu kavramın aslında daha derin ve politik bir anlam taşıdığını belirtiyor.

İSLAMCI AÇILIM VE 'DİNDAR VE KİNDAR NESİL'

Ay, "TSK içerisine sokulmak istenen mantık ne yazık ki, 'İslamcı Siyaset'. Kurulan tüm örgütlenmelerde bu mantık yürüyor. Askeriyede, Ahmet Zeki Üçok, 'Mavi Takkeliler'den bahsetmişti. Bu takkeyi Süleymancılar takar. Bu giysiler takkeler aslında subliminal mesajdır. Tuzla'da teğmenler arasında yapılan bu görüşmelerdeki ana başlık, 'Hubbi Fillah'. Bu, Allah için sevmek demektir. Bunu dediğiniz zaman çok masumane bir kavram gibi gelir. Bu kavramın bir de devamı vardır. Bu kavramın devamında el hubbi fillah, buğz-i fillâh da Allah için nefret etmek demektir. Bu demek oluyor ki bu kavramın devamı o kadar masum değildir" ifadelerini kullanıyor.

NECİP FAZIL'IN HEDEFİ VE DİNDAR NESİL YETİŞTİRME İDDİASI

Ay, "Necip Fazıl'ın hedefini gösteriyor şu anki durum da bize. Dindar ve kindar bir nesil yetiştirmek" diyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Özhaseki: Hatay'daki Deprem Sonrası İnşaat Çalışmaları ve Kentsel Dönüşüm Hakkında Açıklamalar
Fahri Trafik Müfettişliği Yönetmeliğinde Değişiklik: Yeni Kurallar ve Şartlar
Antalya ve Çanakkale'de Organize Suç Örgütü Operasyonu: 9 Şüpheli Gözaltında
İstanbul Havalimanı'nda Kargo Uçağı Acil İniş Yaptı: Facia Önlenerek Uçak Kurtarıldı
Takipçi Kazanmak Adına İnsanların Canına Kastetti!