Tarım Bakanı Faruk Çelik: Damızlık merkezleri kuracağız

CNN Türk ekranlarında Deniz Bayramoğlu'nun sunduğu Gündem Özel programına telefon bağlantısı ile katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Milli Tarım Projesi'nin kamuoyuyla paylaşıldığını belirterek, bu...

CNN Türk ekranlarında Deniz Bayramoğlu'nun sunduğu Gündem Özel programına telefon bağlantısı ile katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Milli Tarım Projesi'nin kamuoyuyla paylaşıldığını belirterek, bu kapsamda 32 ilde damızlık merkezlerinin kurulacağını belirtti.

Bakan  Faruk Çelik, "32 ilimizde damızlık düve merkezi kuruyoruz ve bu damızlık düve merkezlerinin, hangi ırk, hangi cins, ne amaçla olacağı şu anda belirlenmiş durumda ve böylece damızlık merkezlerinde hayvan talebinde bulunacak olan vatandaşlarımız, dilediği cinste hayvanı gelip orada, çok uygun şartlarda temin edebilecek. Burada temin edilecek olan damızlık hayvanların alımında yüzde 50 destek verilecek. Yani 4000 liralık bir damızlık düvenin, 2000 lirasını biz kamu olarak karşılıyoruz. Ayrıca ahır ve ağılın yapımında yüzde elli desteğimizi sürdürüyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Koton'un halka arz detayları belli oldu! Giyim devi, 70 ülkeye ürün satıyor: İşte detaylar
VakıfBank, Ekonomiye 2 Trilyon TL Katkı Sağladı!
Dikkat! Temassız kart sahipleri için limit 1500 liraya yükselecek: Tarih açıklandı
ABD'den Ford'a 'ölümcül' otomobil özellikleri soruşturması
Eksun Gıda, 413 milyon lira net kar elde etti!