Tarım sektöründe alarm ziller çalmaya başladı: acilen bir şeyler yapılmalı!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Demir, "Türkiye'nin neredeyse dörtte üçünde kar yağışı ya yetersiz oldu ya da hiç almadı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Yusuf Demir, Türkiye'nin büyük bir kısmında kar yağışının ya yetersiz olduğunu ya da hiç olmadığını belirterek, bu durumun yer altı su kaynaklarını ve tarımsal üretimi önemli ölçüde etkileyerek endişe verici bir durum oluşturduğunu ifade etti. Prof. Dr. Demir, dünyada su kaynaklarının adil ve sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesinin küresel barış ve güvenliğe katkı sağlayabileceğini vurgulayarak, su krizinin dünya genelinde ciddi bir sorun olduğunu ve her gün binlerce insanın suya bağlı krizlerden öldüğünü dile getirdi.

SU FAKİRLİĞİ ARTIYOR

Türkiye'nin su stresi yaşayan bir ülke olduğunu ve su fakirliğiyle karşı karşıya kaldığını belirten Prof. Dr. Demir, suyun sınırlı olduğunu ve doğru kullanılması gerektiğini vurguladı. Özellikle iklim değişikliği ve doğal afetlerin etkisinin artmasıyla su krizinin daha da derinleşebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Demir, bu durumun tarımsal üretimi ve verimliliği olumsuz etkileyebileceğine işaret etti. Türkiye'de son bir yıl içinde yağış rejiminde önemli değişiklikler yaşandığını belirten Prof. Dr. Demir, kar yağışının yetersiz olduğu bölgelerin tarımsal üretim açısından önemli riskler taşıdığını ifade etti. Sonuç olarak, gelecek nesillere yeşil ve sürdürülebilir bir dünya bırakmak için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.