Tarım sektöründe büyük bir iflas! Herkes iş arayışına girdi

Küresel ölçekte hissedilen kriz, şirketler için sona yaklaşıyor. Birçok sektörde iflaslar artarken tarım endüstrisi de bu durumdan etkilendi. Şirket, yüzlerce çalışanını işten çıkaracak. Tüm ayrıntılar...

Almanya merkezli önemli tarım ekipmanları üreticisi Reisch, beklenmedik bir şekilde iflas kararı aldı, bu durum birçok kişiyi şaşırttı. Ekonomik belirsizlikler ve piyasa zorlukları, bir dizi şirketin iflas etmesine neden olurken tarım sektöründe de dalgalanmalar yaşanıyor. Reisch, mali sıkıntılarla başa çıkmakta zorlanarak iflas başvurusunda bulundu.

ALMAN ŞİRKET İFLAS ETTİ

Neuburg-Schrobenhausen'deki fabrikaların kapatılma kararına varan tarım sektörünün önde gelen şirketlerinden Reisch, keskin bir sipariş düşüşü ve piyasa zorluklarıyla mücadele ederek Martin Reisch GmbH ve kardeş şirketi Martin Reisch Eliasbrunn GmbH'nin krize sürüklenmesine kaçınılmaz bir son oldu.

Kasım 2023'teki iflas başvurusunun ardından, şirket için bir alıcı bulunamaması nedeniyle tüm işlemlerin durdurulmasına karar verildi. İflas yöneticisi Volker Böhm, varlıkların tasfiyesini sürdürürken, 200'den fazla çalışanın işlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

İflas danışmanı ve IG Metall sendikası, işten çıkarılan çalışanların yeni iş bulma konusunda desteklenmesini taahhüt ederken, Reisch'in iflasının genel sipariş düşüşü gibi zorlu piyasa koşullarından kaynaklandığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Brent petrolün varil fiyatı dün 84,49 dolara kadar yükseldi
Demir-Çelik Sektöründe Rekor Ceza: İncelemeler Sürüyor
Japon Finans Devleri Rekor Kârla Parlıyor: Toplam Net Kar 3 Trilyon Yeni Aştı!
Türkiye'nin 2024-2025 Şeker Pazarlama Yılında Belirlenen Kotaları Açıklandı
AB'nin Schengen Vize Ücretlerine Yüzde 12 Zam: Türkiye de Etkilendi