Tarım ve Orman Bakanı Açıkladı: Çiftçilere 2.5 milyar TL destek müjdesi!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilere yönelik büyük bir destek müjdesini paylaştı. Toplamda 2.5 milyar TL'yi bulan tarımsal destek ödemesi bugün itibariyle çiftçilerin hesaplarına yatırılacak.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilere yönelik 2,5 milyar liralık tarımsal destek ödemesinin bugün hesaplara aktarılacağını duyurdu. Toplamda 225 milyon 746 bin lira değerindeki destekleme ödemesinin çeşitli alanlara dağıtılacağını açıklayan Bakan Yumaklı, çiftçilere hayırlı ve bereketli bir dönem temennisinde bulundu.

YEM BİTKİLERİ DESTEĞİ: 181 MİLYON 270 BİN 149 LİRA

Destekleme ödemelerinin detaylarına göre, yem bitkilerinde 181 milyon 270 bin 149 lira çiftçilere ulaştırılacak. Bu kapsamda, tarım sektörüne yapılan yatırımların desteklenmesi hedefleniyor.

HAYVAN GEN KAYNAKLARI DESTEĞİ: 23 MİLYON 41 BİN 980 LİRA

Hayvan gen kaynaklarında 23 milyon 41 bin 980 lira değerinde destekleme ödemesi yapılacak. Bu destekleme, genetik çeşitliliği koruma ve hayvan sağlığının güvence altına alınmasına katkı sağlayacak.

KIRSAL KALKINMA YATIRIM DESTEĞİ: 3 MİLYON 363 BİN 67 LİRA

Çiftçilere yönelik kırsal kalkınma yatırım desteği kapsamında 3 milyon 363 bin 67 lira ödeme yapılacak. Bu destekleme, kırsal bölgelerde ekonomik ve sosyal kalkınmayı desteklemeyi amaçlıyor.

SERTİFİKALI TOHUM ÜRETİMİ DESTEĞİ: 1 MİLYON 491 BİN 802 LİRA

Sertifikalı tohum üretimi için 1 milyon 491 bin 802 lira ödenerek, kaliteli ve verimli ürün elde edilmesine katkı sağlanacak.

TARIMSAL SULAMA HİZMET BEDELİ DESTEĞİ: 16 MİLYON 579 BİN 2 LİRA

Tarımsal sulama amaçlı su kullanım hizmet bedelinin desteklenmesine yönelik olarak 16 milyon 579 bin 2 lira çiftçilere ödeme yapılacak. Bu destekleme, su kaynaklarının etkin ve sürdürülebilir bir şekilde kullanımını teşvik ediyor. Bakan Yumaklı'nın paylaşımında belirttiği gibi, toplamda 2,5 milyar liralık tarımsal destek ödemesi, çiftçilere ekonomik anlamda destek sağlayarak tarım sektörünü güçlendirmeyi amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.