Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı'dan 2.9 Milyar Liralık Destek Ödemesi Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Gaziantep’te yaptığı açıklamada, buzağı desteklemeleri ve diğer destekler dahil olmak üzere 2 milyar 900 milyon liralık ödemenin bugün itibarıyla üreticilerin hesaplarına aktarılacağını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bugünden itibaren 2 milyar 900 milyon liralık destek ödemesinin üreticilerin hesaplarına yatırılacağını duyurdu. Gaziantep'te bir hayvan çiftliğini ziyaret eden Bakan Yumaklı, kentinin tarım açısından önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

1 Ocak itibarıyla açıklanan 5 yıllık hayvancılık yol haritası çerçevesinde verilen desteklerin devam ettiğini belirten Bakan Yumaklı, "Bugün itibarıyla 2 milyar 900 milyonluk bir destek ödemesi, buzağı desteklemeleri ve diğer desteklemeler başta olmak üzere üreticilerimizin hesabına yatmış olacak" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, 17 Eylül'den itibaren başlayan şap aşılamasının bir ay süreceğini aktaran Yumaklı, tüm üreticileri işlemlerini yaptırmaları için çağrıda bulundu. Bakan, Türkiye'nin dünya genelinde 117 ülkeye tohum ihraç eden bir ülke olduğunu da sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.