Tarım ve Orman Bakanlığı'nın listesinde "zeytinyağı" detayı!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı hileli ürünler listesinde zeytinyağı markaları dikkat çekti. Onay Ticaret'in 9 farklı markasında tohum yağı karıştırıldığı belirlenirken, başka bir firmanın yağında ise yasaklı boya tespit edildi. Bakanlık, hileli ürünlerle mücadeleye devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yaparak sağlığı tehlikeye atan gıda ürünlerinin güncellenmiş listesini açıkladı. Listenin öne çıkanları arasında, zeytinyağına tohum yağı karıştırdığı belirlenen markalar yer aldı. Bu markalardan 9'unun Onay Ticaret'e ait olduğu belirtildi. Ayrıca, başka bir firmanın zeytinyağında, gıdalarda kullanımı yasaklı boya tespit edildi.

Bakanlık, hileli ürünlerle mücadele çerçevesinde, sıkça taklit ve tağşiş yapılan ürünlerin listelerini paylaşmayı sürdürüyor. Yapılan testlerde zeytinyağlarına düşük kaliteli zeytinyağı, yasaklı boyalar ve tohum yağlarının karıştırıldığı belirlendi.

16 Ekim’de yayımlanan güncel listede, en dikkat çeken unsur, hileli zeytinyağı markalarının büyük bölümünün Onay Ticaret-Sabri Akın’a ait olmasıydı. Bu isim, 9 farklı markayla piyasaya hileli ürün sunduğu için listede yer aldı. Halil Gökkaya’ya ait 'Bitkisel Karışım Yağ'da ise yasaklı boya tespit edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.