Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Yeni İthalat Düzenlemesi: Gümrük Müşavirliği Raporu Zorunlu!

Tarım ve Orman Bakanlığı, ithalat denetiminde yeni düzenlemeye gitti. Kontrolü altındaki ithalat ürünleri için gümrük müşavirliği raporu artık zorunlu. Yeni düzenleme özellikle gıda ithalatında ürünlerin kullanım amacının önemini vurguluyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ithalat denetiminde getirdiği yeni düzenleme, kontrolü altındaki ürünlerin ithalatında gümrük müşavirliği raporunu zorunlu kılıyor, özellikle gıda ithalatında ürünlerin kullanım amacının belirlenmesinde büyük önem taşıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ithalat denetiminde yeni bir düzenleme yapıldı. Bu düzenleme ile, Tarım ve Orman Bakanlığı kontrolünde olan ithalat ürünlerine dair gümrük müşavirliği raporu zorunlu hale getirildi. Asset GLI Genel Müdür Yardımcısı Mesut Temel, özellikle gıda ile temas eden ürünlerin ithalatında ürünlerin kullanım amacına uygunluğunun büyük önem taşıdığını vurguladı. Temel, Türkiye'nin ithalat rejiminin Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan İthalat Rejim Kararları çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirtirken, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kontrolüne tabi ürünlerin ithalatında diğer izinlere de ihtiyaç duyulabileceğini açıkladı. Yeni düzenleme ile bu denetimler çerçevesinde Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Raporu zorunlu hale getirildiğini belirtti. Temel, bu düzenlemenin birçok sektörü ve firmayı etkileyeceğini ve ilgili firmaların uygun hazırlıklarını yapması gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İmamoğlu, İtalya'ya 45 gazeteciyle birlikte seyahat etti
İzmir Bayraklı'da Yangın: Prizde Unutulan Şarj Aleti Faciası!
“Bir af söz konusu değil, anayasanın gereği yapıldı”
28 Şubat davası hükümlüsü generallerin kalan cezaları affedildi
TL ibaresini koymamanın bedeli ağır oldu