Tarımsal ilaçlar her yıl 100 bin kişiyi Avrupalıyı öldürüyor!

Almanya Tarım Bakanlığının bir mektubuna göre, yabancı ot öldürücü (herbisit) olarak glifosat kullanımının devamına izin veren AB teklifi desteklenecek.Socialeurope'nin haberine göre, Montanto’nun Roundup ürünü dahil birçok...

Almanya Tarım Bakanlığının bir mektubuna göre, yabancı ot öldürücü (herbisit) olarak glifosat kullanımının devamına izin veren AB teklifi desteklenecek.

Socialeurope'nin haberine göre, Montanto’nun Roundup ürünü dahil birçok herbisitte kullanılan glifosatın, kansere yol açıp açmadığı konusunda AB ve BM daireleri arasında anlaşmazlığa neden oldu.

Avrupa Birliği, Avrupa Komisyonu’nun glifosat iznini 15 yıllığına, 2031 yılında kadar uzatmaya yönelik teklifini onaylayıp onaylamayacağı kararını geçtiğimiz ay ertelemişti. Glifosatla ilgili mevcut izin Haziran ayında doluyor.

Yaptıkları resmi şikayet ile glifosat kararının ertelenmesinde önemli rol oynayan çevreci gruplar, bu ertelemeyi geçici bir zafer olarak değerlendirmişti. Çevreci gruplara göre glifosat içeren ürünler dünyanın en sık kullanılan herbisitleri ve bu ürünler yalnızca gıda üretiminde değil park ve bahçe gibi kamusal alanlarda da kullanılıyor.

İlk olarak Almanya’nın en önemli gazetelerinden Sueddeutsche Zeitung’ta yayınlanan mektupta, bakanlığın bitki koruma biriminin Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu’nun (EFSA) yaptığı değerlendirme ile aynı fikirde olduğu ifade ediliyor.

Gıda güvenliğiyle ilgili mevcut ve yeni riskler konusunda üye ülkelerin ulusal yetkililerine bağımsız bilimsel bilgi sağlayan Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu, glifosatın kansere yol açmayacağı yönünde görüş vermişti.

Kaynak: Dünya Bülteni

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
Üniversitelerde Filistin'e Destek Protestoları Dünya Çapında Yayılıyor
Rotterdam'da McDonald's Önünde İsrail Protestosu
İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs Baskınları Artıyor: 15 Filistinli Gözaltında