Tarlalar, Kanal İstanbul’a yol olacak

Milyonlarca ağacın kesilerek yapıldığı Kuzey Marmara Otoyolu projesinin Nakkaş-Başakşehir kesimi için önceki gece metrekarelerce alan hakkında acele kamulaştırma kararı verildi.

Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararda Kuzey Marmara Otoyolu (3. boğaz köprüsü dahil) projesinin Nakkaş - Başakşehir kesimi” güzergâhı yer aldı. 

Cumhuriyet gazetesinden Hazal Ocak'ın haberine göre projenin bu bölümü Çatalca, Yeşilbayır kavşağında başlıyor, Başakşehir kavşağında bitiyor. Kararda yer alan kroki incelendiğinde yolun Kanal İstanbul güzergâhıyla da bağlandığı görülüyor. Kamulaştırılacak alanların da parsel parsel yer aldığı karar Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir, Büyükçekmece ve Çatalca ilçelerinin bazı mahallelerini kapsıyor. Bu listeye göre arazilerin çoğunluğu tarla alanı.

Sazlıbosna Mahallesi’nde çok sayıda tarla alanının yola gittiği görünüyor. Avcılar, Firüzköy üzerinde ise bazı yerleşim ve işyeri alanları da karar kapsamına alınmış. Ayrıca kararda Başakşehir, Hoşdere Mahallesi’nde konut, sosyal tesis, İkitelli-2 Mahallesi’nde park ve ilköğretim alanı, Büyükçekmece’de ise tarla ve villaların olduğu araziler de bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

KPSS şartsız, mülakatsız alımlar! Kızılay yüksek maaşla 7 farklı kadroda alım yapacak
CHP'li Gürsel Erol açıkladı: Elazığ ikinci bir İliç faciası ile karşı karşıya
Güney Afrika'nın soykırım davasına müdahil olacağız
Ünlü Oyuncu Giray Altınok'tan Bir Haluk Bilginer Detayı!
İliç Maden Kazası: Komisyon Detayları Araştırıyor