Tartışmalı Donald Trump biyografisi seçimden önce vizyona girecek

Yönetmen Ali Abbasi'nin tartışmalı Donald Trump biyografisi "The Apprentice", 11 Ekim'de vizyona girecek. Sebastian Stan ve Jeremy Strong'un başrollerde yer aldığı film, Trump'ın gençliğini ve tartışmalı yaşamını ele alıyor. Cannes’da ilgi gören film, 2025 Oscar adaylığı için de destek bekliyor.

Yönetmen Ali Abbasi'nin tartışmalı Donald Trump biyografisi "The Apprentice", başlangıçta dağıtımcı bulmakta zorlandıktan sonra, seçim öncesi vizyona girmeyi garantiledi. 

Genç Trump karakterini Sebastian Stan, akıl hocası ve avukatı Roy Cohn'u ise Jeremy Strong canlandırıyor. 1980'lerde geçen bu film, bir "başlangıç hikayesi" olarak tanımlanıyor.

VİZYON TARİHİ: 11 EKİM

The Hollywood Reporter'a göre, film Tom Ortenberg'in Briarcliff Entertainment şirketi tarafından satın alındı ve 11 Ekim'de ABD'de sinemalarda gösterime girmesi planlanıyor. Filmin, 2025 Oscar Ödülleri'nde adaylık için destek alması da bekleniyor.

Bu gelişme, filmin mayıs ayında Cannes Film Festivali'ndeki dünya prömiyerinin ardından ABD'de bir dağıtımcı veya yayın anlaşması bulmakta zorlandığı dönemde ortaya çıktı. O süreçte, yapımcıların Trump'ın kasımda yeniden başkan seçilmesi durumunda oluşabilecek tepkilerden endişe duyduğu ve bunun stüdyoların projeye katılma konusundaki tereddütlerinin sebebi olduğu öne sürüldü.

KÖTÜ GÖSTEREN SAHNE İÇERİKLERİ

Biyografik film, Trump'ın uyuşturucu kullanımı ve estetik operasyonlar geçirmesi gibi unsurları içeren sahnelerle onu olumsuz bir ışık altında gösteriyor. Ayrıca, Trump'ın 1989'daki boşanma davasında ilk eşi Ivana’ya cinsel saldırıda bulunduğu iddialarını da ele alıyor.

Cannes'da gösterimden birkaç gün sonra Trump'ın kampanyası, yapımcılara dağıtım anlaşması yapmamaları için bir ihtarname göndermişti.

"ADİL VE DENGELİ BİR PORTRE"

Trump'ın kampanya sözcüsü Steven Cheung, The Independent'a yaptığı açıklamada, "Bu düzmece film yapımcılarının belirgin bir şekilde yanlış olan iddialarını ele almak için dava açtık" ifadelerini kullandı. Yapımcılar ise Trump kampanyasının iddialarına yanıt vererek Variety'ye, "Film eski başkanın adil ve dengeli bir portresi. Herkesin filmi görüp kendi kararını vermesini istiyoruz" dedi.

Filmin Cannes'daki basın toplantısında Abbasi, filmin yakında vizyona gireceğini ima ederek, "Filmimize yardımcı olacağını umduğumuz, ABD seçimleri isminde bir tanıtım etkinliğimiz var" şeklinde espri yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.