Tartışmalı Trabzonspor maçlarında görev alan hakemler görevden alındı! Tahkim'e başvurdular!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, Trabzonspor başkanlığı yaptığı dönemde hakemleri soyunma odasından çıkarmadığı Gaziantep maçı ve Konyaspor maçlarında görev alan bazı hakem ve gözlemcilerin görevlerine son verdiği iddia edildi.

(TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, Trabzonspor başkanlığı döneminde yaşanan tartışmalı maçlarda görev alan bazı hakem ve gözlemcilerin görevlerine son verdiği iddiaları gündeme geldi. Özellikle 28 Ekim 2015'te oynanan Trabzonspor-Gaziantep maçında, hakemleri soyunma odasından çıkarmamasıyla uzun süre tartışılan Hacıosmanoğlu’nun, TFF başkanlığını devralmasının ardından bu hakem ve gözlemcilerin bir kısmının görevlerine son verdiği öne sürüldü.

Milliyet'in haberine göre, o dönemde hakem olarak görev yapan ve günümüzde gözlemcilik yapan Süleyman Abay, Emre Altun, Adil Sinem gibi isimlerin yanı sıra hakemliğe devam eden Bahattin Şimşek, Kutluhan Bilgiç ve Mustafa Sönmez’in görevlerine son verildi. Gözlemcilerden Taner Gizenci'nin de aralarında bulunduğu bu isimler, Tahkim Kurulu'na başvurarak görevlerinin iadesini talep etti.

Dilekçede, Trabzonspor-Gaziantep ve Trabzonspor-Konyaspor maçlarında görev alan hakemlerin ve gözlemcilerin "sebepsiz, gerekçesiz ve hukuka aykırı bir şekilde" kadro dışı bırakıldıkları iddia edildi. Hakemlerin dilekçelerinde, söz konusu görevden alınmaların Hacıosmanoğlu’nun geçmiş dönemde yaşanan olaylara dayandığı ve intikam hırsıyla hareket edildiği belirtildi.

Trabzonspor-Konyaspor ve Trabzonspor-Gaziantep maçlarında görev yapan hakem ve gözlemciler, bu olayın mağdurları arasında yer aldı. Tahkim Kurulu'na yapılan başvuruda, adalet talepleri dile getirildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.