Tasarruf tedbirleri öğretmenleri vurdu, Milli Eğitim'den yazı geldi: Su ısıtıcılarını kaldırın!

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, tasarruf tedbirleri kapsamında öğretmenler odasındaki su ısıtıcılarının kaldırılmasını istedi.

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, tasarruf tedbirleri kapsamında okullara bir yazı göndererek öğretmenler odasında bulunan su ısıtıcılarının kaldırılmasını istedi. Yazıda, Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'ne atıfta bulunularak, öğretmen ve personelin sıcak ve soğuk içecekleri ısıtıcı gibi teçhizat kullanmasının doğru olmadığı belirtildi.

Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, bu yazıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Aydın, tasarruf tedbirlerinin gerekliliğine inandıklarını ancak eğitim çalışanlarının ihtiyaçlarını göz ardı etmenin yanlış olduğunu ifade etti. "Evet, ekonominin düzeltilmesi için tasarruf tedbirleri alınabilir; fakat bu, eğitim çalışanlarının bir bardak çay içme hakkını kısıtlayarak mı sağlanacak?" diyerek, kararın eğitim çalışanları üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.

Aydın, ayrıca, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu önerisinin eğitim sistemine zarar verebileceğini belirtti. "Bu tür uygulamalar, eğitim-öğretim sistemimizde saygınlık kaybına yol açabilir" diye ekledi. Eğitim çalışanlarına herhangi bir fatura kesme hakkının bulunmadığını vurgulayan Aydın, "Bu yazı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin acziyetine işaret eden bir tutum sergilemektedir" ifadesini kullandı.

Aydın, devletin öğretmenlerin ihtiyaçlarını gidermeye yetecek güçte olduğunu hatırlatarak, eğitim çalışanlarının mutluluğunun, eğitim kalitesine olumlu etki edeceğini belirtti. Son olarak, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bu yazının geri çekilmesini ve tasarruf tedbirlerinin nasıl alınması gerektiği konusunda yeni ve daha yapıcı yaklaşımlar geliştirilmesini talep etti. Eğitim sürecinin ilk adımının doğru atılması gerektiğini, tasarruf tedbirlerine eğitim çalışanlarının çay ihtiyacını kısıtlayarak başlanamayacağını vurguladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.