Tatbikat ile ilgili NATO'dan yeni açıklama

Stoltenberg, Estonya Cumhurbaşkanı Kersti Kaljulaid ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine Türkiye'nin tepkisini çeken NATO tatbikatı ile ilgili açıklamada bulundu. Jens Stoltenberg, "Soruşturma...

Stoltenberg, Estonya Cumhurbaşkanı Kersti Kaljulaid ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine Türkiye'nin tepkisini çeken NATO tatbikatı ile ilgili açıklamada bulundu. Jens Stoltenberg, "Soruşturma sürüyor, böyle bir şey bir daha yaşanmayacak." dedi. 

NATO askeri yetkililerinin olayın detaylarını incelediğini kaydeden Stoltenberg, "Ben de böyle bir şeyin bir daha tekrarlanmaması için prosedürleri araştırıyorum. Hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak, olay ve neden olunan kırgınlık için özür diledim; NATO'nun Norveç'teki olayın sorumluları hakkında derhal harekete geçtiği konusunda onu bilgilendirdim." dedi.

Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu sırasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'le de görüşüp özür dilediğini hatırlatan Stoltenberg, benzer bir olayın yaşanmayacağı konusunda güvence verdiğini ifade etti.

Türkiye'nin NATO'nun önemli bir müttefiki olduğunu söyleyen Stoltenberg, "Türkiye, Irak ve Suriye sınırında, terörle mücadelede ittifaka çeşitli şekillerde katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Rusya sınırında Karadeniz'deki faaliyetlerimizde önemli bir müttefik. Dolaysıyla, Türkiye'nin ittifaka katkısına büyük değer veriyoruz. Bu nedenle böyle bir olayın tekrar meydana gelmeyeceğinden emin olmalıyız." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Uzman isim kötü haberi verdi: Türkiye artık suyu olmayan bir ülke!
Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken açıklama: Deprem için riskli bölgeleri tek tek saydı!
Kirayı asla elden vermeyin: Bir kiracının başı böyle yandı
Galatasaray Taraftarına Yönelik Saldırı: İddianamede 26 Yıla Kadar Hapis Talebi
Sinan Ateş cinayeti davasında ilk duruşma tarihi belli oldu