Kimisi tavuk derisinin lezzetini sevdiği için tüketirken kimisi aşırı yağlı olduğu için tüketmeyi tercih etmiyor. Tüketmeyi tercih etmeyenler ise çoğu zaman tavuk derisini çöpe atıyor. Öte yandan çok yağlı olmasından dolayı bazı kişiler tarafınca zararlı olduğu düşünülen bu tavuk derisi aslına bakarsak insan sağlığına oldukça yararlı bir parça olarak karşımıza çıkıyor.
YÜZDE 55 KALP DOSTU
Tavuk İyidir'de yer alan bilgilere göre, yapılan bazı bilimsel araştırmalar sonucunda tavuk derisinin %55 kalp dostu doymamış yağdan oluştuğunu ortaya koydu. Bu kapsamda tavuk derisinin oldukça sağlıklı bir besin olduğunu söylemek mümkün. Harvard Public Health Okuluna göre tavuk derisinin yağ içerdiği bir gerçektir lakin bu yağ, kötü yağ olarak bildiğimiz doymuş yağlara göre çok daha iyidir. Öyle ki ABD Tarım Bakanlığı, 1 ons tavuk derisinin ortalama 3 gram doymuş yağ içerdiğini ve 8 gram doymamış yağ içerdiğini ortaya koymuştur. Bu veriler tavuk derisinin kalp sağlığını tehlikeye atmayacağını gösteriyor.
Tüm bunların yanı sıra doymamış yağların kalp sağlığını olumlu etkilediği bir gerçektir. Bu kapsamda kan basıncını ve kolesterol seviyesini dengede tutmaya yarar.
TAVUK PİŞİRİRKEN BUNLARA DİKKAT EDİN
Hem tavuğun hem tavuk derisinin insan sağlığı için yararları gözardı edilemeyecek bir gerçek iken tavuk pişirme esnasında gözden kaçan bazı detaylar sağlığa zararlı bir duruma dönüşebilir. Öyle ki tavuk derisinin çok pişirmek ve kurumasına neden olmak içerisinde bulunan besin değerlerini ortadan kaldırabilir. Bu durum sağlığa faydadan çok zarara dönüşür.
Bunun yanı sıra tavuk derisini una bulayarak kızartmak onun yağ emilimini arttırır. Bu durum ise daha fazla yağ ve daha fazla kalori demektir.
Tüm bunların yanı sıra tavuk kızartması yaptıktan sonra bir havlu peçete yardımıyla tavuğun üstündeki yağı alırsanız, derideki fazla yağdan kurtulmuş olursunuz.