Tavuk kıymasının kilosu 100 liraya ulaştı

Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, yüksek et fiyatlarını eleştirerek, vatandaşların artık et tüketemediğini ve tavuk kıymasının dahi 100 TL'ye ulaştığını belirtti.

Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, şehirde bir kasabı ziyaret ederek et fiyatlarının yüksekliğine dikkat çekti. Tanal, vatandaşların artık et yiyemediğini belirterek, tavuk kıymanın dahi 100 TL'ye ulaştığını ifade etti.

Kasap reyonlarında tavuk kıyma görmenin eskiye nazaran bir değişim olduğunu vurgulayan Tanal, geçmişte tavukların but, kanat, göğüs gibi parçalara ayrıldığını ve tavuk kıymasının olmadığını dile getirdi. Ancak, artık et fiyatlarının yüksekliği sebebiyle vatandaşların et tüketimine zorlandığını söyledi.

Tanal, hayvancılık politikalarının kötü yönetilmesinin et fiyatlarını artırdığını savundu. Hayvan pazarlarında küçükbaş hayvanların besiciliği için yeterli alan tahsis edilmediğini belirten Milletvekili, meraların inşaat alanına dönüştürülmesinin de bu süreci etkilediğini ifade etti.

Vatandaşların perişan durumda olduğunu dile getiren Tanal, 31 Mart seçimlerinde CHP'ye destek çağrısında bulundu. İktidara karşı vatandaşların "kırmızı kart"ını göstermelerini isteyen Tanal, bu sayede halkın daha uygun fiyatlarla et tüketebileceğini belirtti. İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde dana kıymasının kilosunun 450-500 lira arasında olduğunu da sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kamu çalışanlarının dikkatine: Servis kalktı, fazla mesai yasaklandı ve izinler kullandırılacak!
Dünya'dan onay aldı: İşte Türkiye’nin en iyi hamur lezzeti!
Özel'den Tokat'taki patlama ile ilgili açıklama
Özgür Özel'den Tokat'taki patlamaya ilişkin açıklama geldi!
Ünlü peynir markasında bakteri tespiti, tüketicileri alarma geçirdi! Ürünler raflardan toplanıyor!