Tayland’da feribot faciası! 70 yolcu son anda kurtarıldı

Tayland'da batan feribottaki yolcular son anda kurtarıldı. Kıyıdan yaklaşık 7 km mesafede motor arızası nedeniyle su almaya başlayan feribotta bulunan 70 yolcu son anda kurtarılırken feribot kısa süre içinde sulara gömüldü.

Tayland'ın güney bölgesindeki Surat Thani ile popüler turizm adası Koh Tao arasında sefer yapan Saengdee Maneesap 111 adlı feribotta yaşanan dramatik olayda, feribot kıyıdan yaklaşık 7 km mesafede motor arızası nedeniyle su almaya başladı. Feribotta bulunan 70 yolcu ve 6 mürettebat, acil durum anında son anda kurtarılabildi.

Teknik bir arıza sonrasında motor bölümünde yaşanan sorun sebebiyle su alan feribotta kaptan acil durum raporu verdi. 70 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğu feribotta yaşanan panik anlarında bir bölümü acil durum şişme botuna aktarılırken, bazı yolcular panik içinde denize atladı. Kurtarma ekipleri, olay yerine ulaşarak feribottaki yolcu ve mürettebatı kurtarma botlarına ve çevredeki balıkçı teknelerine tahliye etti. Ne yazık ki, hava şartları müdahaleyi zorlaştırdı ve feribot kısa süre içinde sulara gömüldü.

Yetkililer, feribotun motor bölümündeki su pompasındaki arıza nedeniyle su almaya başladığını belirtirken, kaza ile ilgili detaylı bir inceleme başlatıldı. İnceleme neticesinde, batık feribota dalgıç ekibi gönderileceği açıklandı.

Olayla ilgili olarak resmi soruşturma başlatıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Yalı Çapkını biterken, Mert Ramazan Demir adını başka projede duyuracak!
İddiaya göre, Turgut Altınok'un kızı Dışişleri Bakanlığı'na atandı
Maliye, IBAN ile ödeme talep edenlere karşı sıkı denetimler başlattı: Ceza kesilecek!
Şok üzerine şok: Kafeden gelen hesapta beklenmedik ücret!
Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı