'Tayt' indiriminde yeni karar!

Erzurum’da 23 Ocak 2014 günü T.K. (35), boşanma davaları süren 3 yıllık eşi D.K.’yı (34) sırtından bıçakla ağır yaraladı.Davaya bakan Erzurum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, kocanın, bir erkeğin aracında “Tayt giymiş,...

Erzurum’da 23 Ocak 2014 günü T.K. (35), boşanma davaları süren 3 yıllık eşi D.K.’yı (34) sırtından bıçakla ağır yaraladı.

Davaya bakan Erzurum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, kocanın, bir erkeğin aracında “Tayt giymiş, arka tarafta yayılmış oturuyordu'' sözlerini "dikkate alarak", 23 Temmuz 2014 günü görülen karar duruşmasında T.K.’yı önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. İki kadın üyeli mahkemeye heyeti, eylemin teşebbüs aşamasında kalmasını dikkate alıp, ''tahrik indirimi’ de uygulayarak yarı oranda indirimle cezayı 7.5 yıla düşürdü. Üstüne bir de ''iyi hal indirimi’ uygulanınca, koca T.K. toplamda 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkûm edildi.

Dava ile ilgili haberler üzerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müdahil oldu. Sonuçta temyize giden dosyaya bakan Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, 9 Kasım 2016 günü kararı bozdu. Bozma kararı sonrası dava, Erzurum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tekrar görüldü. Mahkeme heyeti kocaya önce yine ağırlaştırılmış ömür boyu verip, eylemin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle cezayı 16 yıl hapse düşürdü. Ancak mahkeme tahrik indirimini bu kez 1/4 oranında tutunca ceza 12 yıla indi. ''İyi hal’ indirimi ile kocanın cezası 10 yıl hapis olarak belirlendi.

'ÜZERİNDE TAYT BULUNDUĞU HALDE...'

Davayla ilgili ilk kararın gerekçesinde şu satırlar yer aldı: “D.K. evlilik öncesi mazbut giyineceğine dair sanıkla anlaştığı halde açık giyindiği, olay günü de camları film kaplı A.P.’nin aracında arka koltukta hafif yana yatmış vaziyette, üstünde tayt bulunduğu halde rahat şekilde görüldüğü için tartışma çıktı. Bu durum sanık için tahrik oluşturduğundan cezada makul ve adil indirim yapıldı.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Huzurevinde bıçaklı saldırı: 2 kişi yaşamını yitirdi
Akseki'de Kamyonet Uçuruma Yuvarlandı: Sürücü Kurtarıldı
Yolcu midibüsü devrildi: 1 astsubay hayatını kaybetti, 17 yaralı
Fatih Laleli'de Sokak Ortasında Gasp! Tek Yumrukla Bayıltılan Gencin Çantası Çalındı
Silivri'de Zincirleme Kaza: 3 Yaralı, 6 Araç Karıştı