Tayvan'da arkeologlar 4000 yıllık bir figür buldular

Arkeologlar, haftalar boyunca süren araştırmalarının sonucunda nihayet aradıkları şeyi buldular! Yeni keşifle şaşkına döndüler. Arkeolog, tam yorulmuş ve umutsuzken, kazma toprağa çarptı. Terini silip toprağa baktığında gözleri büyüdü: Tam 4000 senelik bir figür bulmuştu!

Uzun süren araştırmanın ardından, arkeologlar umutsuzluğa kapılmışken, beklenmedik bir anda kazma darbesi sert bir cisimle karşılaştı. Terlerini silip toprağa baktıklarında, karşılarına çıkan manzara karşısında şaşkına döndüler.

4000 YILLIK BİR FİGÜR BULDULAR

Arkeologlar, yılan şeklindeki eseri bulduklarında, bunun 4.000 yıllık bir yılan figürü olduğunu keşfettiler ve bu bulgunun, eski dönemlere ait ritüellerin ve bilişsel yapıların izlerini gün yüzüne çıkardığının farkında değillerdi.

Tayvan'daki arkeolojik kazılarda gün yüzüne çıkan 4.000 yıllık yılan şeklindeki eser, antik dönemlere ait gizemli uygulamaların ve inançların izlerini taşıyor.

YILAN FİGÜRÜNÜN ANTİK UYGARLIKLARDAKİ YERİ

58,42 santimetre uzunluğundaki bu figür, oyma tekniğiyle yapılmış ve kobra benzeri bir yapıya sahipti; başı gösterişli bir şekilde yukarı kaldırılmış, sembolik bir görünüm sunuyordu.

Yılan figürleri, eski uygarlıklarda sıkça rastlanan ve yaratılışı, dönüşümü ve yaşamın döngüselliğini simgeleyen motifler olarak kabul edilir. Bu bulgu, yılan ikonografisinin eski Doğu Asya toplumlarında nasıl kullanıldığına dair nadir bir bakış sunarken, aynı zamanda antik döneme ait sanatsal ve manevi çabaların bir izini de taşıyor.

Tayvan'daki bu arkeolojik keşif, eski Doğu Asya toplumlarının düşünsel ve kültürel manzaralarına nadir bir pencere açıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Kediniz sık sık kusuyor ve çok su içiyorsa dikkat!
Sadece 2 aylık ömrü var: Koparana 387 bin lira ceza var!
10 Yıl boyunca uydurma hikayeler ekledi: Wikipedia’da tarihin akışını değiştirdi
Herkes tersini düşünüyordu: Kahve içmenin bu kötü yönü ortaya çıktı!
99 Hastalığa iyi geldiği için en faydalı meyve seçildi