TBB Başkanı Sağkan konuştu: "Kedi Eros'un öldürülmesinde verilen karar, en etkili kararlardan biri&q

TBB Hayvan Hakları Komisyonu ve Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi işbirliğiyle düzenlenen "Toplumsal, Hukuki ve Etik Bağlamda Hayvan Hakları" kurultayında TBB Başkanı Erinç Sağkan, kedi Eros'un öldürülmesine ilişkin toplumsal dayanışmanın ve baskıya dönüşmesinin önemini vurguladı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Hayvan Hakları Komisyonu ve Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi işbirliğiyle düzenlenen "Toplumsal, Hukuki ve Etik Bağlamda Hayvan Hakları" kurultayında TBB Başkanı Erinç Sağkan, kedi Eros'un öldürülmesine ilişkin ortaya çıkan toplumsal dayanışma ve bunun toplumsal baskıya dönüşmesinin önemine vurgu yaptı.

Kedi Eros davasında görüldüğü üzere hayvanlara sahip çıkan büyük bir vicdan bulunduğunu belirten Sağkan, şunları söyledi:

"TARTIŞMALAR UYUMSUZ"

"Yargılama sürecine baktığımızda, mevcut mevzuat içerisinde yapılan değerlendirmede, bir hukukçu olarak etkin bir karar verildiğini düşünmeme rağmen, hukukçuların dahi mevzuat kapsamında yaptığı tartışmaların birbiriyle uyumsuzluğunu gördük. Ben verilen kararın bu şartlar altında, bu mevzuat içerisinde verilebilecek en etkili kararlardan biri olduğuna inanıyorum. Ama kuvvetle muhtemel burada bulunan ve bu kararın etkili olmadığını düşünen hukukçu dostlarım var. O yüzden yalnız hukuken tartışırsak, bu mevzuat çerçevesinde bir değerlendirme ile bu işin tartışmasını yürütecek olursak, maalesef hukukçular bile bu karar çerçevesinde ortak bir mutabakata varamıyorlar. O yüzden de değerlendirmeyi muhakkak toplumsal değerler, etik değerler çerçevesinde ilk olarak yapmak durumundayız."

HAZIRLANAN RAPOR TBMM'YE SUNULACAK

"Sokak Hayvanlarına Yönelik Yaklaşım ve Uygulamalar", "Sokak Hayvanlarına İlişkin Mevzuatın Etkin Uygulanması ve Gerekli Yasal Düzenlemeler", "5199 Sayılı Kanun Kapsamında Geçici Hayvan Bakımevi Uygulaması ve Yerel Yönetimlerin Yükümlülükleri" ve "Sokak Hayvanlarına Bakışta Medyanın Rolü" başlıklı oturumların düzenlendiği kurultayda yarın, hazırlanan "Sokak Hayvanlarına İlişkin Kurultay Raporu" TBMM başta olmak üzere ilgili kurumlara sunulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İstanbul Havalimanı'nda Zehirli Hayvan Kaçakçılığı Operasyonu: Bin 500 Endemik Tür Ele Geçirildi
Nihal Candan Cezaevinde Yaşadıklarını Ortaya Döktü!
Şiddetli Yağışlar Sonucu Heyelan: Hatay'da Çökek Yaylası Yolu Ulaşıma Kapandı
İmamoğlu, Kartal Belediye Başkanı Yüksel'i Ziyaret Etti: İlçe İşbirliği Gündemde
Onur Apaydın'dan Çarpıcı İtiraf: Etkin Pişmanlık Dilekçesi ve Bahar-Nihal Candan İddiaları