TBMM, 23 Nisan Özel Oturumu İçin Hazırlanıyor: Siyasi Gündem ve Önemli Yasa Teklifleri

TBMM, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel oturumu için hazırlanıyor. Siyasi partilerin temsilcileri, Genel Kurul'da 10'ar dakikalık konuşmalar yapacak. Ayrıca, fahiş fiyat artışlarına yönelik yaptırımlar ve enerji teklifi görüşülecek.

TBMM, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel bir oturum düzenliyor. Siyasi partilerin temsilcileri, Genel Kurul'da kısa konuşmalar yapacak. Önemli yasa teklifleri arasında fahiş fiyat artışlarına yönelik yaptırımlar ve enerji alanında yapılan düzenlemeler de var. Ayrıca, Milli Savunma Bakanlığı'nın yapı değişiklikleri gündemde.

Bu hafta Meclis, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel bir oturuma ev sahipliği yapacak. TBMM'de temsil edilen siyasi partilerin temsilcileri, Salı günü gerçekleştirilecek Genel Kurul'da 10'ar dakikalık konuşmalar yapacaklar. Akşam ise 23 Nisan resepsiyonu düzenlenecek.

Meclis'te bu hafta ayrıca önemli yasa teklifleri de ele alınacak. Ticaret Kanunu'nda yapılacak düzenlemede, fahiş fiyat artışı yapan işletmelere yönelik yaptırımların ve idari para cezalarının artırılması bekleniyor. İşletmelere kapatma cezasının da görüşüleceği belirtiliyor.

Ayrıca, yerli üretim ve ithal doğalgazın, Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilmesini içeren yasa teklifinin görüşmeleri de bu hafta başlayacak. Düzenlemede kıyı ve sahiller dışındaki denizler ile göllerde yenilenebilir enerji üretim santrallerinin kurulması da yer alıyor.

Milli Savunma Bakanlığı'nın teşkilat yapısındaki değişikliklerin de bu hafta Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Türkiye'nin Emeklilerine Yeni Düzenlemeler: Ücretsiz Konaklama ve Çeşitli İndirimler Geliyor!
2023 TÜİK Raporu: Türkiye'de Genç İşsizlik ve Eğitimdeki Boşluklar Belirginleşiyor
Trabzon'da Yaş Çay Sezonu Başladı: Verimlilik İçin Üreticiler Ter Döküyor!
İstanbul'da HPV Aşısı Programı: 85 Binden Fazla Başvuru Alındı
Erzurum'da Anne Cinayeti: İyi Hal İndirimiyle Müebbet Hapis Cezası