TBMM Başkanı Kurtulmuş : Türkiye’nin Yeni Anayasaya İhtiyacı Var!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Memur-Sen Buluşması'nda Türkiye'nin yeni bir Anayasa'ya ihtiyacı olduğunu vurguladı. Mevcut Anayasa'nın geçmiş darbelerin izlerini taşıdığını belirten Kurtulmuş, TBMM'nin çatısı altında doğru zeminde yürütülecek bir süreçle yeni bir Anayasa'nın önemine dikkat çekti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin toplumsal gelişimi için yeni bir Anayasa yapılması gerekliliğine dikkat çekerek, mevcut Anayasa'nın geçmiş darbelerin izlerini taşıdığını belirtti. Kurtulmuş'un Memur-Sen Buluşması'ndaki konuşması, ülkenin demokratik ve katılımcı bir yapıya kavuşması adına önemli bir çağrı niteliği taşıyor.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kızılcahamam'da düzenlenen "Memur-Sen 8. Türkiye Buluşması" programında Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini vurgulayarak, ülkenin büyük hedefler belirleyerek ilerlemesi gerektiğini söyledi. Kurtulmuş, Türkiye'nin toplumsal gelişimi için yeni, modern, demokratik ve milli bir Anayasa yapma zorunluluğu olduğunu belirterek, bu sürecin siyasi bir talep değil toplumsal bir ihtiyaç olduğunu ifade etti. Ayrıca, mevcut Anayasa'nın hala 1960 ve 1981 darbelerinin izlerini taşıdığını ve yeni bir Anayasa'nın siyasi bir tartışma olmaktan çıkarılması gerektiğini vurguladı. Kurtulmuş, Anayasa yapım sürecinin TBMM'nin çatısı altında yürütülmesi gerektiğini ve bu süreci destekleyeceğini ifade etti.

Numan Kurtulmuş, konuşmasında mevcut Anayasa'nın hala geçmiş darbelerin izlerini taşıdığını ve yeni bir Anayasa'nın siyasi bir tartışma olmaktan çıkarılması gerektiğini vurguladı. Anayasa yapım sürecinin TBMM'nin çatısı altında yürütülmesi gerektiğini ve bu süreci destekleyeceğini belirtti. Kurtulmuş, bu sürecin doğru zeminde ve doğru yöntemlerle yürütülmesi gerektiğini, yeterli çoğunluğun sağlanması halinde referanduma gitmeksizin yeni bir Anayasa yapılmasının hedeflendiğini dile getirdi. Aksi takdirde ise referandum için gerekli çoğunluğun elde edilmesi için mücadele edeceğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Bursa Merkezli Suç Örgütü Operasyonunda 21 Tutuklama
Bu uyarıya dikkat: Çöl tozunun ikinci atağı geliyor!
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Sınırları Aşan Operasyonlarında 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
ÖGG sınav neticeleri ne zaman açıklanacak?
İstanbullulara 'su' müjdesi!